Моурінью звинуватив ФІФА у підтасовуванні голосів при обранні найкращого тренера

Поділитися
Моурінью звинуватив ФІФА у підтасовуванні голосів при обранні найкращого тренера Моурінью звинуватив ФІФА © teamtalk.com
Португальський фахівець, головний тренер мадридського "Реала", в інтерв'ю іспанській Marca зачепив голосування ФІФА тримісячної давності.

ФІФА згідно зі своїм опитуванням визнала найкращим тренером 2012 року іспанця Вісенте дель Боске - наставника збірної Іспанії. Однак в інтерв'ю газеті Marca Жозе Моурінью звинуватив футбольну організацію у фальсифікації голосування.

"Я телефонував декільком людям, і вони сказали, що голосували в опитуванні за мене. Але їхні голоси чомусь перейшли іншому. Тому в Цюріх я і не поїхав. У ФІФА знали, що порушення були, але нічого не зробили", - заявив Моурінью.

У зв'язку з тим, що вибори, на думку португальця, проходили нечесно, він вирішив 7 січня не їхати в Цюріх на вручення нагороди.

У ФІФА негайно відреагували на ці звинувачення. Там стверджують, що список голосів, поданих за кращого тренера 2012 року, вірний і в ньому не було фальсифікацій.

"Ми підтверджуємо, що список голосів, опублікований на сайті fifa.com вірний", - повідомили ІТАР-ТАРС у керівному органі світового футболу зі штаб-квартирою в Цюріху. На сайті ФІФА дійсно можна подивитися 15-сторінкові результати голосування за найкращого наставника року - у ньому взяли участь тренери і капітани національних команд, а також журналісти.

В число претендентів на премію, що вручається ФІФА спільно з журналом "Франс футбол", крім Моурінью і дель Боске, входив також екс-тренер "Барселони" іспанець Хосеп Гвардіола.

Зазначимо також, що Моурінью торкнувся теми вручення "Золотого М'яча" - в інтерв'ю goal.com він сказав, що цю нагороду повинен був завоювати його підопічний Кріштіану Роналду.

"Титул найкращого гравця світу повинен був виграти Роналду. Він виграв чемпіонат Іспанії, і його роль була вирішальною. Він побив всі рекорди", - заявив португальський тренер.

Нагадаємо, що це звання дісталося аргентинцеві Ліонелю Мессі з "Барселони". !zn

Читайте також:

Директор об'єднаного чемпіонату Газзаєв підтвердив фінансові складнощі в своєму клубі

Мадридський "Реал" восьмий рік поспіль визнано найбільш прибутковим футбольним клубом у світі

Легендарний тренер розповів про спокуси для молодих футболістів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі