Міжнародний паралімпійський комітет надав Росії арену для пропаганди війни – Global Athlete

Поділитися
Міжнародний паралімпійський комітет надав Росії арену для пропаганди війни – Global Athlete
Організація наголосила, що МПК проігнорував заклики спортсменів.

Міжнародний рух спортсменів Global Athlete дав оцінку рішенню Міжнародного паралімпійського комітету (МПК) допустити спортсменів з Росії на Паралімпіаду-2024 у Парижі у "нейтральному" статусі.

Заяву Global Athlete опубліковано в соцмережі X (колишній Twitter).

"Дозволивши Росії брати участь у паризькій Паралімпіаді, Міжнародний паралімпійський комітет показав своє справжнє обличчя, схилившись перед впливом Росії на міжнародний спорт. Цьому рішенню не вистачає розуму та принципу.

Той факт, що МПК зняв заборону, коли агресія РФ проти України лише посилилася, суперечливий та виводить їх на неправильний бік історії у цій війні. На жаль, МПК проігнорував заклики спортсменів усунути росіян та підтримав війну Путіна проти України.

МПК надав Росії глобальну арену на паризьких Паралімпійських іграх для пропаганди війни. Як ми бачили в минулому, незалежно від того, чи будуть зняті прапори, заборонені гімни чи національні кольори, Путін використовуватиме кожен момент участі своїх спортсменів, щоб виправдати війну та смерть, які він приніс мирному народу України", – сказав генеральний директор Global Athlete Роб Келер.

Нагадаємо, росіяни не були представлені на зимовій Паралімпіаді-2022 у Пекіні, яка відбулася після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Паралімпійські ігри-2024 відбудуться з 28 серпня по 8 вересня.

Раніше повідомлялося про те, що паралімпієць із збірної Білорусі причетний до депортації українських дітей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі