Міжнародна федерація баскетболу дискваліфікувала збірні Росії

Поділитися
Міжнародна федерація баскетболу дискваліфікувала збірні Росії Росія не зіграє на Євробаскеті
Баскетбольні команди РФ відсторонені від участі в міжнародних змаганнях.

Міжнародна федерація баскетболу прийняла рішення дискваліфікувати всі збірні Росії з баскетболу. В офіс Російської федерації баскетболу надійшов лист ФІБА з повідомленням про відсторонення команд від міжнародних змагань. Причиною рішення стали скандали в російській федерації.

"Очевидно, що ситуація ще більше загострилася і зараз досягла неприйнятної точки, коли старий менеджмент (незважаючи на запевнення на адресу ФІБА) втручається в діяльність РФБ і, більше того, ставить під сумнів авторитет РФБ навіть у разі виконання регламентів, що регулюють змагання РФБ, - йдеться в листі, - Не зважаючи на присутність президента ФІБА в Росії і проведення їм безлічі зустрічей, реальних змін ситуації не відбулося, і складається враження, що ні одна із сторін не виявляє належних намірів призвести РФБ до єдності і стабільності".

Наголошується, що рішення вступає в силу негайно, але не торкнеться статусу національних команд та суддів, які беруть участь у змаганнях ФІБА в даний момент, а також збірної U18 серед дівчат, яка стартує на чемпіонаті Європи через кілька днів. У той же час чоловіча та жіноча збірні до 16 років, а також головна чоловіча збірна у чемпіонатах Європи не зіграють.

При цьому ФІБА запросила керівника РФБ Юлію Анікєєву на засідання Центрального Бюро організації, яке відбудеться у серпні, з метою пояснення ситуації. У разі якщо стан справ поліпшиться - санкції будуть скасовані.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі