"Металіст" погрожує футболістам-страйкарям звільненнями, гравці готові звернутися до суду

Відео
Поділитися
"Металіст" погрожує футболістам-страйкарям звільненнями, гравці готові звернутися до суду Футболістам "Металіста" погрожують звільненням згідно Кзпп © rush.org.ua
Клуб має можливість звільнити кожного з 14 футболістів-бунтарів згідно статті 40 трудового кодексу України. Проте в цілому це не вирішить проблему - "Металісту" загрожує зникнення.

Скандал в "Металісті", причиною якого стала страйк майже всіх футболістів основного складу, отримує новий виток. Харків'яни продовжують ігнорувати поєдинки команди, проводячи тренування на клубній базі.

Між тим, в клубі не йдуть на контакт з страйкарями, фактично знайшовши інші методи вирішення ситуації. По-перше, керівництво харків'ян підписало відразу кілька футболістів, які можуть реально частково закрити ті проблемні позиції, які утворилися за відмовників. По-друге, є суто юридичні моменти.

З-за того, що футболісти фактично відмовилися виконувати свої обов'язки, тобто выходоить на поле в офіційних матчах за "Металіст", клуб має можливість звільнити кожного з 14 футболістів-бунтарів згідно статті 40 трудового кодексу України.

Читайте також: Гравець "Металіста" вважає, що його команда гідно відповіла на глузування "Шахтаря"

"На місці деяких футболістів з числа відмовників я б задумався. Багато з них у віці і їм скоро закінчувати з футболом, і на їх місці я б розглянув варіанти, коли б вони розійшлися полюбовно з клубом або прийняли його умови", - розповів спортивний директор "жовто-синіх" Олександр Бойцан в інтерв'ю програмі "ПроФутбол".

"Якщо людина не приїжджає на гру з неповажних причин - це невиконання контрактних зобов'язань. Але вони вважають, що причина поважна, тому і з'явилося друге відкритий лист цих футболістів. Перший лист було емоційним, а другий лист було грамотно написано в юридичному плані. Їм вже пояснили, що вони неправильно зробили. До їх нещастя, першим було зареєстровано лист про бойкот", - резюмував Бойцан.

Зі свого боку футболісти вже готові подавати позови в судові інстанції, що може поставити під питання подальше існування харківського клубу.

Віталій Комардін, який працював в "Металісті" на посаді менеджера селекційної служби, повідав про більш ніж 20 позовних заяв футболістів. Цей факт може перешкодити харків'янам пройти атестацію в Федерації футболу України. Вона розпочнеться вже найближчим часом.

Олександр Бойцан підтвердив інформацію про підготовлювані судових позовах. Згідно з даними ЗМІ, сума заборгованості перед гравцями "Металіста" складає 15-20 мільйонів євро.

В рамках 16-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги "Металіст" зумів взяти одне очко у протистоянні з грандом українського футболу донецьким "Шахтарем". Один з новачків Володимир Прийомов замкнув головою подачу зі штрафного ще одного футболіста, який приєднався до команди нещодавно - Івана Бобко.

При цьому харків'яни без варіантів поступилися "Шахтарем" у першому матчі 1/4 фіналу Кубка України 0:2.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі