"Металіст" встановив антирекорд у Лізі Європи

Поділитися
"Металіст" встановив антирекорд у Лізі Європи © rush.org.ua
Харківська команда з об'єктивних причин відкотилася в своєму розвитку на кілька років назад. Провалений євросезон, невдачі в чемпіонаті України - вболівальники вже згадують 90-ті, коли "Металіст" перебував на задвірках українського футболу.

Сезон-2014/15 став для "Металіста" одним із найбільш провальних за кілька років виступів у Лізі Європи (Кубку УЄФА). У заключному турі групового турніру харків'яни програли "Локерену" 0:1.

Фініш на останньому місці в групі L та ще й без єдиної перемоги привів харків'ян до національного антирекорду: "Металіст" не набрав жодного очка, що стало найгіршим результатом для українських команд за історію проведення групового турніру Ліги Європи (Кубка УЄФА). Колишнє досягнення належало львівським "Карпатам", які після 6 матчів мали у своєму активі один заліковий пункт.

Додамо, що в нинішньому розіграші лише одна команда, окрім "Металіста", не набрала жодного очка - словацький "Слован".

Відзначилися" харків'яни і в кількості забитих м'ячів: навіть "Ворскла" і "Карпати", які не мали за спиною серйозного досвіду єврокубків, зуміли вразити ворота суперників чотири рази. Підопічні ж Рахаева забили лише три голи, і це притому, що і полтавчани, і львів'яни грали проти більш досвідчених команд, ніж "Метал". Так, "Карпати" можуть похвалитися тим, що відправили у ворота дортмундської "Боруссії" три голи в одній грі.

Додамо, що за всю історію Ліги Європи (турнір у нинішньому вигляді проводиться з сезону-2009/10) Україну представляли шість команд - крім трьох названих вище це - "Динамо", "Шахтар" і "Дніпро".

Що стосується "Металіста", то харківська команда чотири рази виходила в плей-офф Ліги Європи: два рази "жовто-сині" вилітали в 1/16 фіналу, один раз дійшли до 1/8 фіналу, а в сезоні-2011/12 - пробилися у чвертьфінал.

11 грудня стало відомо, що команди з Італії отримали найбільше представництво в плей-офф Ліги Європи. Представників італійської Серії А в 1/16 фіналу буде п'ять, тоді як Україна представлена двома клубами - "Динамо" і "Дніпром".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі