Мессі став восьмиразовим володарем "Золотого м'яча"

Поділитися
Мессі став восьмиразовим володарем Ліонель Мессі © Getty Images
Аргентинець отримав нагороду за свої виступи.

Нападник американського клубу "Інтер Маямі" та збірної Аргентини Ліонель Мессі став володарем "Золотого м'яча" 2023 року.

Церемонія вручення нагороди відбулася у Парижі. Для легенди футболу це вже восьмий "Золотий м'яч" у кар'єрі – капітан збірної Аргентини є абсолютним рекордсменом за цим показником. Раніше він вигравав цей приз у 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 та 2021 роках.

Також 36-річний форвард став першим переможцем номінації France Football, який представляє клуб за межами Європи. До літа він виступав за французький "Парі Сен-Жермен".

До топ-3 увійшли Ерлінг Голанд ("Манчестер Сіті", збірна Норвегії) та Кіліан Мбаппе (ПСЖ, збірна Франції). Вперше з 2003 року на нагороду не претендував португалець Кріштіану Роналду.

Ліонель Мессі став чемпіоном світу зі збірною Аргентини в Катарі, записавши на свій рахунок сім голів (два у фіналі) та три асисти. Турнір проходив у 2022 році, але минулий "Золотий м'яч" вручався до нього, тому ЧС враховувався для визначення володаря нагороди.

Нагадаємо, минулого року володарем "Золотого м'яча" вперше у кар'єрі став на той момент капітан мадридського "Реала" Карім Бензема, який нині грає за "Аль-Іттіхад".

Жіночий "Золотий м'яч"-2023 отримала іспанська футболістка "Барселони" Айтана Бонматі.

Раніше ФІФА назвала номінантів на нагороду The Best найкращим футболісту та тренеру року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі