Максим Шацьких встановив бомбардирський рекорд, але не допоміг "Говерлі" обіграти "Зорю"

Поділитися
Максим Шацьких встановив бомбардирський рекорд, але не допоміг "Говерлі" обіграти "Зорю" Максим Шацьких забив 124 - гол у чемпіонаті України © fcgoverla.uz.ua
Нападник, який провів найкращі роки своєї кар'єри в "Динамо", і в "Говерлі" продовжує забивати голи. Тепер на його рахунок 124 точних удари, що є абсолютним рекордом національних першостей.

Максим Шацьких встановив бомбардирський рекорд чемпіонатів України, однак не зумів допомогти своїй "Говерлі" переграти луганську "Зорю". Луганчани на домашньому стадіоні в Запоріжжі здобули вольову перемогу 2:1.

На 26-й хвилині поєдинку Шацьких точним ударом зі штрафного забив свій 124 гол у матчах українських чемпіонатів, ставши одноосібним лідером у списку бомбардирів. Нагадаємо, з показником 123 голи він ділив першу позицію з Сергієм Ребровим.

Сам поєдинок склався для команди Шацьких не кращим чином: луганчани атакували весь перший тайм, а після перерви таки зуміли розпечатати ворота Максима Коваля. Після розіграшу штрафного головою пробив Віталій Вернидуб, але м'яч влучив у штангу. Максим Малишев виявився найспритнішим на добиванні. До цього моменту ужгородці вже грали вдесятьох - за другу жовту був видалений Віталійс Ягодінскіс. А через 20 хвилин "чорно-білі" поставили переможну крапку - Желько Любеновіч вийшов на ударну позицію після чергового провалу в обороні "Говерли".

Зоря - Говерла- 2:1 (0:1)

Голи: Шацьких, 26 (0:1). Малишев, 58 (1:1). Любеновіч, 76 (2:1).

"Зоря" (Луганськ): Шевченко, Пилявський, Хомченовський, Будковський, Караваєв, Малиновський (Ліпартія, 85), Ігнатович (Білий, 65), Вернидуб, Прінс Сегбефия (Любеновіч, 59), Малишев, Каменюка.

"Говерла" (Ужгород): Коваль, Люлька, Ягодінскіс, Шацьких (Каверін, 85), Качараба, Фещук (Трухін, 87), Герасим'юк, Мякушко, Тудосе, Акакпо, Полянський (Степанюк, 46).

Покарання: Ягодінскіс, 34. Гнатович, 48. Качараба, 68 (попередження). Ягодінскіс, 57 (видалення).

Судді: Дердо (Іллічівськ), Шудрик (Сімферополь), Матяш (Донецьк).

4 жовтня. Запоріжжя. "Славутич-Арена".

Зазначимо, що в іншому матчі 8-го туру "Чорноморець" вдома зіграв внічию 2:2 з донецьким "Металургом". 5 жовтня "Іллічівець" прийматиме "Дніпро" (фактично дніпряни зіграють вдома, адже маріупольці використовують в якості домашньої арени стадіон "Метеор"), "Металіст" зіграє із запорізьким "Металургом", а в Києві на НСК "Олімпійський" відбудеться всеукраїнське дербі "Динамо" - "Шахтар".

Раніше повідомлялося, що в матчі 8-го туру львівські "Карпати" поступилися донецькому "Олімпіку" 0:1 і встановили клубний антирекорд. !dt

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі