Макрон попросить Путіна про «Олімпійське перемир’я»

Поділитися
Макрон попросить Путіна про «Олімпійське перемир’я» © EPA-EFE/GONZALO FUENTES
Президент Франції звернеться до РФ з проханням про припинення вогню.

Президент Франції Еммануель Макрон  звернеться до Росії із проханням дотримуватися режиму припинення вогню в Україні під час Олімпіади в Парижі. Про це він заявив в інтерв'ю українським медіа.

«Є вимога припинення вогню під час Олімпіади. Вони (росіяни) повинні це зробити. Це те, що завжди відбувалося. Ми попросимо про це», — сказав Макрон.

Також Еммануель Макрон відповів на запитання журналістів щодо майбутньої ходи російських спортсменів під білим прапором.

«Правило країни-господаря — це йти з олімпійським рухом в ногу. Тобто це меседж миру. Також ми слідуємо рішенню Олімпійського комітету. Звичайно, ми спільно будемо дуже ретельно відстежувати їхні виступи, щоб ніхто зі спортсменів не скористався ситуацією», — сказав французький президент.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, заявивши, що російський уряд порушив Олімпійське перемир'я, метою якого є використання сили спорту для сприяння миру і діалогу.

У грудні 2023 року МОК оголосив про допуск російських спортсменів на літні Олімпійські ігри 2024 року  в індивідуальному нейтральному статусі за умови дотримання низки критеріїв. Серед іншого на Олімпіаді буде заборонено демонстрацію офіційної символіки Росії.

У четвер президент Олімпійського комітету Росії заявив, що його країна не бойкотуватиме цьогорічну Олімпіаду в Парижі, незважаючи на обмеження для спортсменів, запроваджені МОК як покарання за вторгнення в Україну.

Мер Парижа Анн Ідальго в середу заявила, що вважає за краще, щоб росіяни і білоруси не приїжджали.

Олімпіада-2024 триватиме з 26-го липня по 11-те серпня та пройде у Парижі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі