Луческу оштрафовано за відмову потиснути руку тренеру "Карпат"

Поділитися
Луческу оштрафовано за відмову потиснути руку тренеру "Карпат"
Контрольно-дисциплінарний орган Федерації футболу України виписав чергові покарання тренерам, футболістам і клубам. Серед покараних виявився і головний тренер "Шахтаря".

Головного тренера "Шахтаря" Мірча Луческу оштрафовано Контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України за відмову від рукостискання з наставником львівських "Карпат" Олександром Севідовим.

Такий жест обійдеться румунському фахівцеві в 5 тисяч гривень. ФФУ у своєму покаранні посилалася на пункт 9 статті 15 Регламенту змагань Прем'єр-ліги України.

Нагадаємо, після зустрічі в рамках 9-го туру чемпіонату України між "Шахтарем" і "Карпатами" на львівському стадіоні "Україна", який завершився поразкою донецької команди 2:3, головний тренер "Карпат" Севідов підійшов до лавки суперника з наміром потиснути руку Луческу. Однак Містер відмовився від пропозиції рукостискання з боку колеги. Всі дії румунського фахівця стали надбанням громадськості, так як потрапили в кадри телетрансляції.

Після поразки Луческу зазначив, що подібним чином він відреагував на дії домашньої команди, яка на його думку тягнула час.

"Їх воротар стоїть і подовгу вводить м'яч. Тренери бігають за хлопцями і просять їх подавати м'ячі. Такого не відбувається ніде в світі. Це ненормально", - заявив Луческу по гарячих слідах.

Втім, на офіційному сайті донецького клубу з'явився коментар, який Містер дав вже за фактом отримання покарання.

"Справа зовсім не в емоціях. Ви знаєте, що я з повагою ставлюся до колег і завжди із задоволенням потисну руку і обійму тренера супротивників, незалежно від результату матчу", - зізнався Луческу.

"Але тільки не у випадку, коли було проявлено зневагу по відношенню до моєї команді і взагалі до гри у футбол. Не подавши руки тренеру "Карпат", я там же пояснив йому причину. Той цирк, який був влаштований на поле і поруч з ним, не дозволяє зробити вигляд, що нічого не сталося. Вся країна бачила, як "Карпати" тягнули час. Такий антифутбол я в останній раз спостерігав хіба що років 30 тому. Коли головний тренер господарів став диригувати хлопчики, що подають м'ячі, щоб ті не давали ввести м'яч в гру - це вже занадто", - зазначив румунський тренер.

При цьому Луческу ще раз підкреслив, що він пояснив свою поведінку і Севидову, і журналістам на прес-конференції, поскаржившись, що епізод отримав односторонюю трактування.

"Хочу звернути увагу, що свою позицію я пояснив і тренеру "Карпат", і журналістам на післяматчевій прес-конференції. Проте в пресі цьому була віддана досить однобока забарвлення. До речі, ніхто з журналістів не звернувся до мене за коментарями з приводу того, що сталося. Хоча я і був відкритий до спілкування".

Відзначимо, що раніше Луческу отримував покарання від КДК ФФУ за своє різке поведінку. Так, 6 листопада 2006 року в матчі "Динамо" - "Шахтар", який кияни виграли 1:0 на домашньому стадіоні, Містер зірвав з голови шапку і з вигуком "Браво, федерація" залишив поле, відреагувавши таким чином на видалення з боку арбітра матчу португальця Паулу Кошти. !zn

Читайте також:

"Гірника" Тайсона дискваліфікували на два матчі, давши зіграти важливий поєдинок з "Дніпром"

Блохін зізнався, що йому "нема коли сумувати" напередодні матчів Ліги Європи

Легенда "Динамо" 70-х Стефан Решко знає, які українські команди "вбивають" і захищають

У боротьбі за чемпіонство Прем'єр-ліги України-2013/14 букмекери впевнені у "Шахтарі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі