Ліщук все-таки не зіграє за збірну на Євробаскеті-2015

Поділитися
Ліщук все-таки не зіграє за збірну на Євробаскеті-2015 Ліщуку потрібен відпочинок © valenciabasket.com
Стан здоров'я не дозволить ветерану допомогти національній команді.

Сергій Ліщук не зможе зіграти за збірну на Євробаскеті-2015, який стартує 5 вересня. Про це в інтерв'ю "Спорт-Експрес в Україні" повідомив головний тренер команди Євген Мурзін.

"Днями він пройшов поглиблене медичне обстеження, зробив кілька МРТ, і вердикт лікарів виявився невблаганним - в найближчі кілька місяців великі фізичні навантаження Сергію категорично протипоказані. Я особисто спілкувався з ним, він висловлював щире бажання зіграти на Євробаскеті, але, на жаль, стан здоров'я у цього спортсмена нині такий незавидний, що ризикувати ми не маємо права", - підкреслив Мурзін.

При цьому головний тренер збірної зазначив, що на перший тренувальний збір прибудуть Кирило Фесенко та Олексій Печеров, трохи затримається через участь в Літній лізі НБА В'ячеслав Кравцов. Як і раніше, ведуться переговори з Олексієм Ленем, основний камінь спотикання - страхова гарантія.

До речі, в "Фініксі" у Леня з'явився новий одноклубник - досвідчений центровий Тайсон Чендлер, який вже пообіцяв, що зробить все можливе, щоб український "бігмен" прогресував: "Вважаю, що він може вирости в класного гравця".

Що стосується Сергія Гладиря, який раніше не відповідав на дзвінки федерації, то Мурзину все-таки вдалося поговорити з гравцем: "Він поскаржився на величезну втому після напруженого сезону в складі французького "Нансі" і на ряд інших обставин, для вирішення яких необхідна допомога керівництва ФБУ. Відповідно, у найближчі дні ми будемо цим займатися. Тому чи приїде Сергій на перший тренувальний збір у Южний - однозначно відповісти не можу".

Зазначимо, що після збору в Южному команда відправиться до Македонії, де проведе товариські матчі з місцевою збірною, а також збірними Словаччини та Ізраїлю.

На Євробаскеті-2015 українці зіграють в одній групі з Литвою, Латвією, Естонією, Бельгією і Чехією. Матчі цієї групи пройдуть у Ризі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі