"Ляпас для українських спортсменів": у Німеччині розкритикували МОК за послаблення санкцій проти росіян і білорусів

Поділитися
Фезер нагадала, що РФ продовжує війну © Deutsche Welle
Міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер не бачить причин зміни позиції МОК.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер розкритикувала Міжнародний олімпійський комітет (МОК) за рекомендацію повернути спортсменів із Росії та Білорусі у світовий спорт із низкою обмежень.

"Рішення МОК є ляпасом для українських спортсменів. Вони заслуговують на солідарність міжнародного спорту. Найменше, на що може розраховувати Україна – чітка позиція. Міжнародний спорт має однозначно засудити жорстоку російську війну.

Це можливо лише за повного виключення російських та білоруських спортсменів. Той факт, що МОК не хоче допускати російських військових чи команди, є абсолютним мінімумом, цього мало.

Немає жодних причин повернення Росії у світовий спорт. Путін продовжує свою злочинну війну із жахливою жорстокістю проти мирного населення України. Російські військові щодня вбивають незліченну кількість українців, зокрема багатьох спортсменів. Олімпійські ігри не відбуваються у вакуумі.

Той, хто дозволяє розпалювачу війни Росії використовувати міжнародні змагання для своєї пропаганди, завдає шкоди олімпійському ідеалу миру та міжнародному взаєморозумінню", – цитує Фезер офіційний Twitter МВС Німеччини.

Нагадаємо, МОК дозволив повертати до міжнародного спорту атлетів з РФ та Білорусі в нейтральному статусі і за умови, що вони не є військовослужбовцями і не були помічені у підтримці війни в Україні. При цьому в командних видах спорту заборона залишилася в силі.

Раніше Олімпійський комітет Росії назвав рішення МОК "порушенням прав людини".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі