Ліга Європи: «Динамо» здобуло перемогу над «Манчестер Сіті»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У четвер, 10 березня, були зіграні перші матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Київське «Динамо» здобуло перемогу над англійським «Манчестер Сіті». Матч завершився з рахунком 2:0.

Гра почалася досить м'яко й обережно. Обидві команди не розпочинали відчайдушного штурму на ворота суперника, а поступово здійснювали «розвідувальні дії». До двадцятих хвилин матчу клуби лише «покусували» один одного гострими моментами, але до взяття воріт справа не доходила.

Ситуація змінилася на 25-й хвилині. Андрій Ярмоленко зробив простріл у штрафний майданчик, буквально заповнений гравцями «городян». Андрій Шевченко авантюрно вирішив агресивно піти на м'яч і, як результат, випередив воротаря суперників та забив важливий м'яч.

До кінця першого тайму гра була, як зазначали спостерігачі, «середньої млявості».

Після перерви картина гри різко змінилася. «Манчестер Сіті» почав демонструвати, що його не дарма вважють фаворитом турніру й став поступово відбирати ініціативу в «Динамо». Однак кияни не захотіли віддавати її просто так і, на втіху фанатів, футбол став гострим, різким і з швидкими переходами з оборони до атаки.

До 75-ї хвилини здавалося, що «Манчестер Сіті» все ж таки заб'є м'яч у відповідь. На 68-й хвилині киян врятував Олександр Шовковський, а на 71-й «Динамо» допомогло те, що після прострілу Пабло Сабалета на Давида Сілву, в Давида, щиро кажучи, не вийшов удар по воротах і м'яч повільно викотився за межі поля.

На 77-й хвилині Олег Гусєв «зламав» плани англійців. Він заволодів м'ячем після відскоку й поклав снаряд у верхній кут воріт Джо Харта. Рахунок на табло став 2:0. Проте англійці не впали у психологічну яму й лише посилили штурм на ворота «Динамо». Так, на 80-й хвилині, після удару Карлоса Тевеса, лише чудова реакція А. Шовковського врятувала киян від пропущеного м'яча.

На 84-й хвилині Гусєв «розрізав» оборону суперника, самостійно зробив крос до самісіньких воріт "городян" і пробив. М'яч влучив у ногу захисника і зрикошетив у руки голкіперу гостей.

Останні хвилини матчу перетворилися на своєрідний хаос на полі. «Манчестер Сіті» розбив свій лад, «втратив» позиції і просто перейшов на потужну атаку. «Динамо» намагалося бути максимально небезпечним у контратаках і не допустити гола в свої ворота. Другий пункт киянам вдався, та й гострі контратаки розбурхувала нерви вболівальників. На жаль, третій м'яч так і не вдалося забити.

Фінальний свисток зафіксував упевнену вольову перемогу підопічних Юрія Сьоміна над англійським «Манчестер Сіті» з рахунком 2:0.

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі