Ліга Європи: результати других матчів 1/8 фіналу, відео голів

Поділитися
Ліга Європи: результати других матчів 1/8 фіналу, відео голів "Фіорентина" розгромив "Рому" і вийшла у чвертьфінал © Corriere dello Sport
19 березня визначилася вісімка найкращих у розіграші другого за рівнем європейського клубного турніру.

Визначено вісім учасників 1/4 фіналу Ліги Європи-2014/15: 19 березня відбулися поєдинки другого раунду плей-офф.

Отже, путівки у чвертьфінал завоювали: дві команди з України - "Динамо" і "Дніпро" - і Італії - "Фіорентина" і "Наполі", а також одному представнику Іспанії - "Севілья", Росії - "Зеніт", Німеччини - "Вольфсбург" та Бельгії - "Брюгге".

Жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи відбудеться 20 березня в Ньоні і розпочнеться о 14:00 за київським часом. За рішенням УЄФА російські та українські клуби знову будуть розведені і не зустрінуться один з одним.

1/8 фіналу Ліги Європи. Матчі

Динамо - Евертон - 5:2 (3:1). Ярмоленко, 21. Теодорчик, 35. Велозу, 37. Гусєв, 56. Антунеш, 76 - Лукаку, 29. Ягелка, 82.

Перший матч - 1:2.

Аякс - Дніпро - 2:1 (0:0, 1:0, 1:1). Базур, 60. ван дер Хоорн, 117 - Коноплянка, 97.

Перший матч - 0:1.

Динамо М - Наполі - 0:0

Перший матч - 1:3.

Севілья - Вільярреал - 2:1 (0:0). Иббора, 69. Д. Суарес, 83 - дос Сантос, 83.

Перший матч - 3:1.

Бешикташ - Брюгге - 1:3 (0:0). Рамон, 48 - де Суттер, 61, Болиньоли-Мбомбо, 80, 90.

Перший матч - 1:2.

Інтер - Вольфсбург - 1:2 (0:1). Паласіо, 71 - Каліджурі, 24, Бендтнер, 89.

Перший матч - 1:3.

Торіно " - " Зеніт - 1:0 (0:0). Глік, 90.

Перший матч - 0:2.

Однією з головних несподіванок 1/8 фіналу став виліт "Роми", яка зараз йде на другому місці Серії А. Причому "вовки" постраждали від рук співвітчизників - "Фіорентини". Після нічийного результату у Флоренції у римлян було більше теоретичних шансів на успіх.

Проте "фіалки" внесли свої корективи в розклад сил на полі, причому зробили це блискавично: вже на 21-й хвилині вони вели в рахунку 3:0, скориставшись помилками і незібраністю опонента.

Так само провально, тільки не перший, а другий тайм, провів турецький "Бешикташ". Турки відкрили рахунок вже на перших хвилинах після перерева, і здавалося, доведуть справу до перемоги, проте незабаром провали в обороні призвели до фіаско. Бельгійці тричі розписалися у воротах "орлів", а одного разу забили голи після того, як воротар Толга Зенгін невдало ввів м'яч в гру - фактично з другого дотику з центру поля сопернник вийшов на побачення з ним і вразив ціль.

Одним з героїв матчу став 20-річний африканець "Брюгге" Болю Болиньоли-Мбомбо, який відзначився дублем.

Німецький "Вольфсбург" довів свої амбіції в нинішньому євросезоні, вдруге обігравши "Інтер". На відміну від матч на виїзді нинішня перемога "вовків" - більш скромна.

Більш того, італійці були близькі до того, щоб звести матч внічию, проте їх планам завадив точний удар Нікласа Бендтнера на 89-й хвилині. "Інтер", який на груповому етапі двічі обіграв "Дніпро" (2:1 і 1:0), безславно залишає Лігу Європи.

За результатами других матчів 1/8 фіналу стало відомо, що українські клуби в єврокубках повторили досягнення шестирічної давності. Вперше з сезону-2008/09, коли донецький "Шахтар" у підсумку виграв останній розіграш Кубка УЄФА, в 1/4 фіналу цього турніру виявилося дві команди з України. Тоді компанію "гірникам" склало "Динамо". Кияни і донеччани зустрілися на стадії 1/2 фіналу.

Для "Дніпра" це перший вихід в 1/4 фіналу Ліги Європи (Кубка УЄФА) за більш ніж 30-річну історію виступів у європейських клубних турнірах.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі