Ліга Європи: "Дніпро" і "Чорноморець" здобули чергові перемоги

Відео
Поділитися
Ліга Європи: "Дніпро" і "Чорноморець" здобули чергові перемоги © moskva.com
Дніпропетровці та одесити успішно провели п'ятий тур групового турніру. Схоже, що з таким настроєм в 1/16 фіналу Ліги Європи буде представлено три українські команди.

Дніпропетровський "Дніпро" переміг румунський "Пандурій" 4:1, а одеський "Чорноморець" вирвав перемогу у хорватського "Динамо" 2:1 у 5-му турі групового турніру Ліги Європи.

В інших матчах групи В і Е "Лудогорець" здолав ПСВ 2:0, а "Фіорентина" розійшлася миром з "Пасушем" - 0:0.

При цьому, дніпропетровський клуб до звітного поєдинку вже забезпечив собі участь в 1/16 фіналу турніру, а одесити наблизилися до заповітного виходу в плей-офф. Маючи таку ж кількість очок після п'яти матчів, що і голландський ПСВ, "чорно-сині" повинні довести свої амбіції в очній зустрічі, яка відбудеться через два тижні.

Дніпропетровці з перших хвилин заволоділи ініціативою, що незабаром вилилося в забитий гол на 12-й хвилині відзначився Нікола Калініч. Треба відзначити, що доволі експериментальний склад "Дніпра" виглядав впевнено і ще в першому таймі господарі були зобов'язані забезпечувати собі комфортну перевагу.

Проте нормальної різниці в рахунку, щоб відчувати себе спокійно "синьо-біло-блакитні" досягли лише на 56-й хвилині, коли Роман Зозуля реалізував вихід один на один. Навіть коли гості роздрукували Дениса Бойка з "точки", під завісу зустрічі "Дніпро" двічі порадував глядачів - 4:1.

"Дніпро" (Україна) - "Пандурій" (Румунія) - 4:1 (1:0)

Голи: Калініч (Зозуля), 12 (1:0). Зозуля (Калініч), 56 (2:0). Перейра, 70, з пенальті (2:1). Шахов (Зозуля), 86 (3:1). Кравченко (Зозуля), 89 (4:1).

"Дніпро": Бойко, Мандзюк, Чеберячко (Переймів, 65), Влад, Кулаков, Кравченко, Політило, Калініч (Шахов, 62), Кобахідзе, Бруну Гама (Близниченко, 46), Зозуля.

"Пандурій": Минготи Рібейру, Христу, Рада, Момчіловіч, Пляшке, Бревелд, Христя (Дос Сантос, 60), Перейра, Чукур (Дістефано, 57), Булейке (Пициан, 81), Адрович.

Попередження: Дос Сантос, 62. Сваток, 69. Адрович, 71.

Суддя: Тратту (Кіпр).

29 листопада. Дніпропетровськ. Стадіон "Дніпро-Арена".

Група E

І НПМ
1 Фіорентина 5 4 1 0 10:2 13
2 Дніпро 5 4 0 1 10:3 12
3 Феррейра 5 0 2 3 1:8 2
4 Пандурій 5 0 1 4 3:11 1

Більш драматично розвивалися події в Одесі. Господарі володіли ініціативою, проте пропустили вже на 20-й хвилині, коли позиційну помилку допустила оборона команди. Однак поступово "Чорноморець" нагнітав обстановку і в підсумку був винагороджений. І це в тій ситуації, коли в грі українців не було яскравих моментів, а суперник, як і раніше, не сумував. Але на 78-й хвилині Олексій Антонов замкнув подачу з кутового - 1:1.

А на 90-й хвилині, коли здавалося, що одесити підуть з поля з чергової нічиєї, Анатолій Діденко повторив трюк Антонова, забивши переможний м'яч з кутового - 2:1.

"Чорноморець" (Україна) - "Динамо" З (Хорватія) - 1:1 (0:1)

Чорноморець: Безотосний, Зубейко, Бергер, Фонтанелло, Кутас (Прийомів, 28), Бобко, К.Ковальчук, Рієра (Лео Матос, 46), Гай, Джа
Джедже (Діденко, 74), Антонов.

Динамо: Зеленика, Пінту (Амеди, 46), Шимунович, Адді, Ліма, Леко, Памич (Брозович, 78), Антолич, Халіловіч (Фернандес, 64),
Рукавіна, Бечірай.

Голи: Бечірай, 20 (0:1). Антонов, 87 (1:1). Діденко, 90+1 (2:1).

Суддя: Цвайер (Німеччина).

29 листопада. Одеса. Стадіон "Чорноморець".

Група B

І НПМ
1 Лудогорець 5 4 1 0 9:1 13
2 ПСВ 5 2 1 2 4:4 7
3 Чорноморець 5 2 1 2 5:6 7
4 Динамо З 5 0 1 4 2:9 1

Таким чином, "Чорноморець" зрівнявся за очками з ПСВ - в обох команд по сім залікових пунктів. Тепер влаштує лише перемога одеситів, якщо вони планують продовжити виступи в єврокубках навесні.

Нагадаємо, що раніше "Динамо" поступилося бельгійському "Генку" на виїзді 1:3 в рамках групового турніру в квартеті G. !zn

Читайте також:

Скаути "Ювентуса" потрапили на один з найгірших матчів за участю Ярмоленка і Коноплянки

"Дніпро" і "Металіст" дограють перерваний матч 4 грудня - з другого тайму

Кубок України: "Дніпру" зарахували технічну поразку за неявку на матч з "Чорноморцем"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі