Ліга Європи: "Чорноморець" йде далі, донецький "Металург" поступився дорогою скромним албанцям

Поділитися
Ліга Європи: "Чорноморець" йде далі, донецький "Металург" поступився дорогою скромним албанцям "Металург" залишає єврокубки
Українські клуби понесли перші втрати в єврокубковій кампанії-2013/14.

Одеський "Чорноморець" зумів вирішити нелегку задачу в двораундовому протистоянні з іменитою "Црвеною Зіркою", а донецький "Металург" так і не ліквідував відставання у два м'ячі першої зустрічі з албанським "Кукесі": скромні албанці йдуть далі.

"Чорноморець" в Белграді, незважаючи на традиційно відмінну підтримку з боку вболівальників домашньої команди зіграв внічию і за сумою двох матчів пройшов до четвертого кваліфікаційного раунду Ліги Європи. "Металург" же задовольнявся лише перемогою, але не з потрібною кількістю голів - 1:0.

Донеччани отримали хороший емоційний струс перед матчем у вигляді новини про призначення нового головного тренера Сергія Ташуєва. І нехай до матчу з албанцями команду готував знайомий футболістам Володимир П'ятенко, вразити нового наставника донеччани мали в будь-якому випадку.

Позитивні враження міг викликати тільки позитивний результат, тим більше, що Ташуєв явно розраховував ще попрацювати з командою в єврокубках. Що б там було, дефіцит у два м'ячі "Металургу" треба було відігравати за будь-яких обставин.

Весь поєдинок донеччани просиділи на воротах суперника, спробувавши практично все, що тільки можна. Але в підсумку, лише гол Велізара Димитрова виявився єдиним успіхом для господарів - його перепасовка з Лазічем у штрафній суперника і точний удар, що послідував за цим, став одкровенням для албанського голкіпера Халілі.

Але таке враження, що албанська команда грала чи не найважливіший матч у своїй історії. Надалі "Кукесі" грав надійно, відбиваючи всі атаки наполегливого суперника. Навіть коли за друге попередження був вилучений албанець Малінді. Гол Димитрова залишився єдиним у матчі.

Донеччани повторили результат євросезону-2002/03 і 2003/04, коли вони вилітали з Кубка УЄФА після двох матчів.

Металург - Кукес - 1:0 (1:0)

Гол: Димитров, 27.

"Металург Д": Паньків, Чечер, Нельсон (Олександрі, '59), Прийма, Димитров, Насонов (Голайдо, '69), Лазіч, Мкртчян, Макрідіс, Польовий (Даніель Олівейра, '84), Жуніор Мораєс.

"Кукеси": Халілі, Халачі, Малота, Печини, Брахья, Юо Ходжа (Манука, '82), Прогні, Іглі Алмуча, Малінді, Карабеци, Энкель Аликай (Попович, '69).

Попередження: Насонов, 67. - Карабеци, 35. Малінді, 66. Халілі, 87.

Видалений: Малінді, 74.

Донецьк. Стадіон "Металург". 3000 глядачів.

Перший матч - 0:2.

"Чорноморець" вирушив до Белграду без Лео Матоса і Еліса Бакая. Однак тимчасові втрати в результаті не вплинули на бойовий настрій команди. Божевільна підтримка вболівальників "Црвени Зірки" хоч і створювала певні труднощі для "Чорноморця", але не настільки, щоб команда Романа Григорчука забула про встановлення і кинула грати.

Більш того, на початку зустрічі одесити були близькі до того, щоб відкрити рахунок - Олексій Антонов, вийшовши на побачення з Байковичем, пробив повз. А на 44-й хвилині серби втратили чудову нагоду скоротити відставання в загальному рахунку протистояння. Але Ненад Міліяш не реалізував пенальті - відмінно зіграв Безотосний!

Та й взагалі голкіпер "чорно-синіх" діяв весь матч вище всяких похвал. Партнери, натхненні грою воротаря не мали права схибити, і в підсумку вистояли.

Црвена Зірка - Чорноморець - 0:0

Нереалізований пенальті:Міліяш, 45+1 (воротар).

"Чорноморець" (Одеса):Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанельо, Андерсон Сантана, К. Ковальчук, Бобко, Джа Джедже (Прийомів, 69), Рієра (Зубейко, 89), Антонов, Самодін (Діденко, 80).

"Црвена зірка" (Белград):Байковіч, Лазіч, Дауда (Михайлович, 67), Міліяш (Касалица, 46), Пічник, Мартинович, Младенович, Савічевіч (Милунович, 78), Вешович, Нінкович, Ковачевич.

Покарання: Мартинович, 35. Кутас, 45. К. Ковальчук, 54. Вешович, 75 (попередження).

Судді: Соареш, Міранда, Тавареш (всі - Португалія).

8 серпня. Белград. Стадіон "Црвена звезда".

Перший матч - 1:3.

Зазначимо, що жеребкування четвертого раунду відбору до основного турніру Ліги Європи відбудеться 9 серпня у Ньоні. На цій стадії у боротьбу вступлять київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро". !zn

Читайте також:

У "Металурзі" обіцяли впоратися з наслідками "нещасного випадку"

"Гірника" Тайсона дискваліфікували на два матчі, давши зіграти в дербі з "Дніпром"

Юрію Максимову з "Металурга" не пробачили двох поразок за тиждень - його відправлено у відставку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі