Ліга Чемпіонів: букмекери і статистика на боці "Дніпра"

Поділитися
Ліга Чемпіонів: букмекери і статистика на боці "Дніпра" © moskva.com
30 липня дніпропетровський клуб вперше в історії зіграє у Лізі Чемпіонів. Дніпропетровці мають солідний досвід не тільки в єврокубках, але і конкренто у головному з них турнірі - Кубку чемпіонів.

Дніпропетровський "Дніпро" швидше за все здолає "Копенгаген" у першому матчі двораундового протистояння третього етапу кваліфікації Ліги Чемпіонів, і забезпечивши гарний результат пройде суперника і за сумою двох зустрічей.

Про це стверджують букмекерські контори, а статистичні показники лише підтверджують правильність прогнозу.

На перемогу "Дніпра" в першому матчі, який, нагадаємо, згідно з рішенням УЄФА, відбудеться в Києві на НСК "Олімпійський" 30 липня о 19:00, можна поставити з показником 1,62. Тоді як нічия котирується з "відповіддю" 3,75, а виграш гостей і зовсім малоймовірний - 5,06.

При цьому ймовірність виходу дніпропетровців у наступний раунд турніру досить висока - 1,53.

Згідно зі статистичними викладками, дніпропетровці у "чемпіонському" єврокубку здобули 54 відсотки очок: двічі після перемог в чемпіонаті СРСР "Дніпро" грав у Кубку чемпіонів, одного разу дійшовши до 1/4 фіналу змагань, в якому, нагадаємо, грали лише переможці європейських першостей. Після зміни формату Кубка і зародження Ліги Чемпіонів, дніпряни представляли Україну лише в Кубку УЄФА (ліга Європи) і Кубку Інтертотто.

В єврокубках дніпропетровці ще жодного разу не грали з данськими командами, зате інші українські клуби - "Динамо", "Шахтар" і "Ворскла" мають лише позитивні спогади про такі зустрічі - 8 з 8 дуелей завершувалися на користь українців.

Журналісти підмітили ще один факт: головний арбітр матчу англієць Андре Маррінер двічі судив єврокубкові поєдинки за участю українців. Є серед них і "Дніпро": у кваліфікації Ліги Європи-2010/11 дніпряни на виїзді несподівано поступилися сербському "Спартаку" 1:2. Тоді Маррінер двічі призначав пенальті у ворота української команди. А ось вже у другій зустрічі англійця і українців удача була на боці наших: на НСК "Олімпійський" його фінальний свисток зафіксував перемогу "Динамо" над голландським "Феєноордом" у третьому раунді кваліфікації ЛЧ - 2:1.

Примітно і те, що в історії "Дніпра" вже були поєдинки на нейтральному полі: за радянських часів Дніпропетровськ мав статус закритого для іноземців міста, тому всі єврокубкові протистояння "Дніпро" проводив у сусідньому Кривому Розі. У семи матчах українці здобули чотири перемоги, один раз зігравши внічию і зазнали двох поразок.

Додамо, що гра-відповідь відбудеться у Копенгагені 5 серпня. !zn

Читайте також:

Мирон Маркевич в "Дніпрі" повторив національний рекорд

Український воротар не буде виступати в Росії

"Дніпро" став неофіційним переможцем літнього міжсезоння

Моурінью з дозволу Абрамовича повернув "Вождя" в "Челсі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі