Лідер збірної України з хокею не зіграє на чемпіонаті світу

Поділитися
Лідер збірної України з хокею не зіграє на чемпіонаті світу © iSport.ua
Руслан Федотенко був близький до того, щоб уперше в історії допомогти українській збірній на світовій першості. Проте у черговий раз на його шляху стала травма.

Один з кращих хокеїстів незалежної України 34-річний Руслан Федотенко, що має за своєю спиною більше 900 матчів у НХЛ, не допоможе збірній чемпіонаті світу в дивізіоні 1А.

Головний тренер українців Андрій Назаров повідомив, що нападник "Донбасу" Руслан Федотенко напередодні отримав травму, що фактично стало перешкодою для його поїздки до Кореї.

"Руслан пройшов МРТ. Лікарі сказали, що він вибув на 4-6 тижнів. Він полетів додому і не зіграє на чемпіонаті світу у Кореї", - сказав Назаров в інтерв'ю телеканалу XSPORT.

Нагадаємо, що Федотенко раніше виступав за юніорську та молодіжну збірні, а також за національну команду, але тільки на Олімпіаді-2002, а також на відбірковому турнірі Ігор-2014, де українці пройшовши перший етап, спіткнувся на другому. Всього на рахунку Федотенка - 4 матчі у "синьо-жовтій" футболці. В них він набрав 6 (3+3) очок.

ТАКОЖ: Касянчук випередив Федотенка у боротьбі за звання кращого хокеїста року

У той же час, російський фахівець повідомив і позитивну новину - інший форвард "Донбасу" Євген Белухін отримав український паспорт і зможе захищати кольори своєї нової батьківщини на турнірі.

Втім, поки невідомо, чи зуміє взяти участь у чемпіонаті захисник Віталій Люткевич, який зламав палець в останній грі за свій клуб у першості ВХЛ.

"Поки нічого не можу сказати за Віталію Люткевичу, ввечері з ним поговорять. Але є і хороша новина - Євген Белухін отримав паспорт України, і зможе допомогти нам".

Назаров зазначив, що остаточний склад збірної на ЧС стане відомий через два дні, коли команда з Хабаровська, де зараз готуються до турніру "синьо-жовті", відправиться до Кореї.

"Рішення ми прийняли, але попереду у нас ще два дні тренувань, і будь-яка травма може внести корективи в остаточний склад. Ми завтра-післязавтра працюємо в Хабаровську, а потім летимо до Кореї. Поки оголошувати склад не будемо", - сказав Назаров.

Нагадаємо, що чемпіонат світу стартує 20 квітня матчем Україна - Австрія. Суперниками українців крім австрійців і господарів турніру стануть Угорщина, Словенія і Японія. !zn

Читайте також:

Українські хокеїсти поступилися у фіналі турніру в Хабаровську

НХЛ сподівається в найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

Збірна України з хокею поки обійдеться без натуралізованих росіян

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі