Легкоатлетка із Запоріжжя побила національний рекорд Віри Ребрик

Поділитися
Легкоатлетка із Запоріжжя побила національний рекорд Віри Ребрик © uaf.org.ua
На чемпіонаті України з легкої атлетики, який вперше в історії приймає Кіровоград, знайшлося місце кільком неабияким досягненням.

Метальниця списа Ганна Гацько-Федусова побила національний рекорд, який був встановлений кримчанкою Вірою Ребрик.

На чемпіонаті України в Кіровограді запоріжанка в четвертій спробі метнула списа на рекордну відстань - 67.29 м. Таким чином, 23-річна Гацько-Федусова на 43 см поліпшила досягнення Ребрик.

Нагадаємо, що Віра Ребрик встановила свій рекорд у 2012 році на чемпіонаті Європи - тоді 23-річна кримчанка завоювала свій перший титул у дорослому спорті. Через два роки Ребрик, опинившись на окупованій та анексованої території в Криму, прийняла рішення перейти виступати за Росію. Втім, поки що вона не буде мати можливості представляти російську легку атлетику на міжнародних змаганнях.

Щодо нової рекордсменки України, то до вдалої і рекордної спроби в Кіровограді найкращим її результатом були скромні 63.10 Проте в нинішньому сезоні їй вдалося значно додати у своїй майстерності і подібний ривок цілком зрозумілий - за два місяці вона кілька разів покращувала свої показники і нарешті вийшла на новий рівень.

Додамо, що поки результат Гацько-Федусовой не затверджено в Міжнародній федерації легкої атлетики. Якщо ж це відбудеться, то він стане другим у нинішньому сезоні. Далі спис метала лише бронзова призерка Лондона-2012 німкеня Лінда Шталь.

Чемпіонат України пройшов вперше в історії на відреставрованому стадіоні в Кіровограді. На жаль, але змагання не відвідали провідні легкоатлети країни, тому результат Гацько-Федусовой став приємним винятком у канві посередніх секунд, хвилин, сантиметрів і метрів. !zn

Читайте також:

До спортсменів з Криму, які прийняли російське громадянство, застосують санкції

Рекордсмен Бондаренко посміявся над тренером з Росії, який вигадав "новий український допінг"

На стадіоні НСК "Олімпійський" було встановлено рекорд України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі