Кубок України: "Шахтар" впорався з командою другої ліги лише в додатковий час

Поділитися
Кубок України: "Шахтар" впорався з командою другої ліги лише в додатковий час
Черкаський "Славутич" ще раз довів істину від футболу - у розіграшах Кубка не буває слабких суперників. "Гірники" будуть в четвертий раз поспіль грати у фіналі турніру.

Донецький "Шахтар" обіграв черкаський "Славутич" 3:0 1/2 фіналу Кубка України, дожавши суперника лише в додатковий час.

Перемогу "гірникам" і вихід у четвертий поспіль фінал Кубка принесли бразильці Едуарду, Тайсон і Бернард які добили опонента в додатковий час.

"Гірники" вийшли на поле стадіону "Центральний" без лідерів - Даріо Срни і Дугласа Кости. Однак глибини складу команди Мірчі Луческу повинно було вистачити, щоб розібратися з суперником. На 10-й хвилині Факундо Феррейра міг відкривати рахунок, проте примудрився влучити у ворота з вигідної позиції. Черкащани під керівництвом Олександра Бакалова, який у час перебування тренером "Арсеналу" обігрував "оранжево-чорних", діяли по-справжньому самовіддано, а головне - з єдино правильною стратегією.

Заміни на початку другого тайму не допомогли "Шахтарю" - "Славутич" все так само вдало протистояв грозному опппоненту. А на 53-й хвилині майстерність Антона Каніболоцького врятувало гостей від гола після удару Сергія Чеботарьова.

А потім "гірники" почали все частіше допускати шлюб як на стадії розіграшу м'яча, так і на завершенні атак. А це, природно, було на руку "Славутичу". Тим більше, що чудовий матч провів голкіпер черкащан Віталій Мирний.

Дотиснути господарів "гірникам" вдалося лише в додатковий час: Едуарду красиво виконав штрафний удар, і Мирний не зумів дотягнутися до м'яча. Правда незабаром голкіпер зробив ще один чудовий сейв, вибивши круглого після удару Луїс Адріану. Однак незабаром донеччани зняли всі питання про переможця, коли точно пробив у кут ще один бразилець Тайсон.

Переможну крапку поставив Бернард, який так само, як і його партнери застав воротаря зненацька з дальньої дистанції.

Кубок України - 2013/14. 1/2 фіналу

"Славутич" (Черкаси) - "Шахтар" (Донецьк) - 0:3 (0:0; 0:0; 0:1)

Голи: 0:1 Едуардо (105+1), 0:2 Тайсон (110), 0:3 Бернард (120)

"Славутич": Мирний, Шопін, Тарасенко, Музика, Обревко, Кошелюк, Фабунмі, Мироненко (Лобов, 46), Чеботарьов (Синьогуб, 75), Гонщик (к), Бушман (Ушаков, 61)

Запасні: Ленчинков, Захаревич, Колос, Лівицький

Головний тренер: Юрій Бакалов

"Шахтар": Каніболоцький, Кобін (Едуардо, 46), Кучер (к), Воловик, Соболь, Степаненко, Дентіньо (Тайсон, 58), Бернард, Тейшейра, Ілсіньо, Феррейра (Адріано, 46)

Запасні: П'ятов, Кривцов, Фред, Фернандо

Головний тренер: Мірча Луческу

Попередження: Бернард (36), Ілсіньо (39), Ушаков (68), Лобов (74)

Видалення: Ілсіньо (120+1)

Арбітр: Віталій Романов (Дніпропетровськ).

7 травня 2014 року. Черкаси. "Центральний стадіон". +12 градусів.

Примітно, що "гірникам" на шляху до фіналу траплялися дійсно нескладні варіанти при жеребкуванні: в 1/16 фіналу донеччани легко впоралися з "Іллічівцем" 3:0, далі повалили першоліговий МФК "Миколаїв" 3:0, а в 1/4 фіналу впоралися з ще одним представником другого за рангом дивізіону українського футболу "Десною" з Чернігова.

Нагадаємо, що в іншому півфінальному матчі "Динамо" зіграє в Києві з "Чорноморцем". Початок поєдинку 7 травня в 19:00. За 10-й трофей "Шахтар" посперечається з переможцем цієї пари 15 травня. !zn

Читайте також:

Луческу запропонували прийти на стадіон у Черкасах з лінійкою і рулеткою

У ФФУ все-таки зважилися на перенесення фіналу Кубка України з Харкова

Луческу припустив, що перемоги "Шахтаря" вже всім набридли

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі