Кубок України: результати матчів-відповідей 1/4 фіналу, відео голів, бомбардири

Відео
Поділитися
Кубок України: результати матчів-відповідей 1/4 фіналу, відео голів, бомбардири
8 квітня визначилися учасники півфінальних протистоянь, а вже на наступний день вболівальники дізнаються пари, які будуть боротися за вихід у фінал.

8 квітня у Києві, Львові та Дніпропетровську відбулося чотири поєдинки друге матчів 1/4 фіналу Кубка України.

Учасниками півфінальних баталій стали донецькі "Шахтар" і "Олімпік", київське "Динамо" та дніпропетровський "Дніпро". Динамівці та "гірники" приймали участь в 1/2 фіналу ще в минулому сезоні, і в підсумку зустрілися у фіналі. Так може бути і в нинішньому сезоні, адже жеребкування буде проводитися згідно з рейтингом команд, а у "Динамо" і "Шахтаря" він - найвищий. Тому - ніякої зустрічі до вирішального матчу.

Кубок України. 1/4 фіналу. Другі матчі.

Олімпік - Ворскла - 1:0 (0:0). Ситник, 57.

Перший матч - 0:0.

Динамо - Зоря - 2:0. Беланда, 32. Теодорчик, 42.

Перший матч - 2:1.

Шахтар - Металіст - 1:0 (0:0). Адріану, 49.

Перший матч - 2:0.

Дніпро - Чорноморець - 1:0. Шахов, 28.

Перший матч - 4:0.

Як бачимо, ні дніпряни, ні "гірники" не стали добивати своїх опонентів, обмежившись одним голом, а "Динамо" забило ті ж два м'ячі у ворота луганчан, але при цьому Олександр Рибка не пропустив.

У Києві на стадіоні імені Баннікова нечисленні глядачі стали свідками історичної події: дебютант Прем'єр-ліги вперше в історії став учасником півфіналу. Команда Романа Санжара краще підготувалася до протистояння, обігравши "Ворсклу" тактично. Господарі більше загрожували воротам суперника, та при цьому діяли надійно в обороні. Загалом, всі побачили той "Олімпік", який кілька тижнів тому ледь не відібрав два очки у "Динамо".

Олександр Ситник замкнув подачу зі штрафного у виконанні Кирила Дорошенком і назавжди увійшов в історію українського футболу.

"Шахтар" після 2:0 в першому матчі міг дозволити собі спокійно провести повторну гру. Луческу випустив на поле кількох резервістів, але ще більше здивував Ігор Рахаєв. Лише Юрій Ткачук та Богдан Бойчук були задіяні в декількох матчах весни, після того, як більша частина основи почала страйк. Решта - представники молодіжного складу.

Проте молодь витримала один з перших серйозних випробувань у своїй кар'єрі. Ясна річ, що головним завданням для неї було не пропустити велику кількість м'ячів. Однак харків'яни, можна сказати, перевиконали план, дозволивши лише раз "гірникам" вразити свої ворота.

Для "Динамо" поєдинок із "Зорею" напевно входив у програму підготовки до протистояння з "Фіорентиною" в Лізі Європи. По-перше, Сергій Ребров дав відпочити Олександру Шовковському, Андрію Ярмоленко, Олегу Гусєву - футболістам, робив результат у єврокубкових баталіях. По-друге, переглянув найближчий резерв (на поле вийшов 18-річний Богдан Михайличенко, який отримав відповідальну місію замінити Ярмоленко), а також перевірити готовність того ж Джермейна Ленса, який тільки відновився після травми.

Кияни майже без помилок провели матч, забивши два голи в першому таймі і перейшовши на спокійну гру після перерви. "Зорі" вдалося створити кілька моментів біля воріт Олександра Рибки, проте це говорить про те, що киянам протистояв серйозний опонент.


Ситуація в останній парі чвертьфіналу "Дніпро" - "Чорноморець" була схожою з поєдинком харків'ян і донеччан. Мирон Маркевич виставив напіврезервний склад з Олександром Васильєвим, Андрієм Близниченко, Валерієм Лучкевичем, Олександру Владом і Євгеном Шаховим. Проте не всім їм вдалося проявити себе сповна. Якщо Шахов став автором забитого м'яча, то той же Васильєв отримав червону картку на початку другого тайму, залишивши свою команду вдев'ятьох (!) проти 11 суперників.

І будь "Чорноморець" у своєму кращому стані, він би обов'язково скористався ситуацією. Але в підсумку все обмежилося тим, що одесити просто не дозволили супернику забити більше одного гола.

Бомбардири Кубка України-2014/15:

Котляр (Сталь Д) - 5 голів. Ковпак (Ворскла) - 4. Гладкий (Шахтар), Селезньов ("Дніпро") - по 3. Назаренко (Чорноморець), Діденко (Чорноморець), Якименко (Реал-Фарма), Каверін (Говерла), Шав'єр (Металіст), Плешаков (Сталь Д), Бікфалві ("Волинь"), Адріану, Він, Бернард (обидва - Шахтар), Кадімян, Ситник (обидва - Олімпік), К. Черній (Кремень), Кравець, Гусєв, Теодорчик (всі - Динамо) - по 2.

*виділені футболісти, команди яких продовжують боротьбу за Кубок.

Ще один цікавий факт 1/4 фіналу: ігровий день напевно увійде в історію як найменш популярний серед глядачів. Навіть у Києві та Дніпропетровську, де на матчі "Динамо" і "Дніпра" стабільно ходить по 10-12 тисяч глядачів, вболівальники досить скромно відреагували на поєдинки своїх улюбленців. Хоча на тлі 2 тисяч та 700 глядачів на іграх "Шахтаря" і "Марселя" 8000 вболівальників на стадіоні імені Валерія Лобановського - чудовий показник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі