"Кривбас" офіційно виключений з Прем'єр-ліги - у клубі не вирішили фінансові проблеми

Поділитися
"Кривбас" офіційно виключений з Прем'єр-ліги - у клубі не вирішили фінансові проблеми "Кривбас" виключений із Прем'єр-ліги © moskva.com
Схоже, один із ветеранів елітного футбольного дивізіону України буде змушений починати свій шлях до вершин заново.

Апеляційний комітет Федерації футболу України залишив без змін рішення комітету з атестації футбольних клубів, згідно з яким "Кривбас" був позбавлений ліцензії, зважаючи на фінансові проблеми.

Нагадаємо, що рішення було прийнято 31 травня після того, як "Кривбас" не зумів завершити чемпіонат української Прем'єр-ліги - криворіжці не прибули на заключну гру сезону проти луцької "Волині". Команді було зараховано технічну поразку, що відкинуло її з шостого на сьоме місце турнірної таблиці.

"Апелянт не заперечує висновок про наявність у клубу фінансових труднощів і неповне виконання вимог фінансового критерію, що випливає з позиції керівництва ФК "Кривбас" [...] і змісту самої апеляційної скарги", - пояснює мотиваційна частина рішення.

"Кривбас" фактично продемонстрував власну нездатність безперервно здійснювати свою діяльність протягом сезону 2013/2014 років".

Окрім того, у рішенні зазначається, що у "Кривбаса" є борг перед УПЛ у розмірі третьої частини заявкового внеску на минулий сезон, а також неоплачені штрафи. Наявність чотиримісячної заборгованості перед футболістами та працівниками клубу апеляційний комітет підтверджує заявою президента "Кривбасу", розміщеною на офіційному сайті клубу.

Також у клубу є борги за короткостроковими банківськими кредитами. Криворіжці досі повністю не розрахувалися з київським Динамо за оренду Дениса Бойка та Кирила Петрова.

Рішення апеляційного комітету остаточне і оскарженню не підлягає.

Втім, поки не повідомляється, яким чином вакантне місце у Прем'єр-лізі буде компенсовано Як один із варіантів - повернення у дивізіон ужгородської "Говерли", яка вилетіла у першу лігу. !zn

Читайте також:

Найуспішніший тренер в історії "Кривбасу" залишив команду

Автор переможного гола у ворота "Шахтаря" у фіналі Кубка України-2009 очолив "Ворсклу"

"Челсі" полегшить важку фінансову ношу "Зеніту"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі