Колишній тренер збірної Грузії придбав голландський футбольний клуб

Поділитися
© Кадр з фільму "Водій для Віри"
Мільйонер із Грузії Мераб Жорданія, який раніше очолював національну збірну країни, став власником голландського клубу «Вітесс» з міста Арнем, що виступає в Ередивізії - вищому дивізіоні чемпіонату Голландії.
Мільйонер із Грузії Мераб Жорданія, який раніше очолював національну збірну країни, став власником голландського клубу «Вітесс» з міста Арнем, що виступає в Ередивізії - вищому дивізіоні чемпіонату Голландії.Про це у понеділок, 16 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ. Сума операції і обсяги можливих інвестицій не розголошуються. При цьому грузин став першим іноземним господарем голландського клубу, який був заснований ще у 1892 році. Новий власник, якого в Голландії вже порівнюють з Романом Абрамовичем, поставив завдання «Вітесс» протягом трьох років виграти чемпіонський титул. «Я новий власник, не тренер і не головний керівник. Втручатися у повсякденну роботу я не буду. Я стану допомагати керівникам грошима і порадами, для того, щоб ми досягали найкращих результатів. У мене дуже хороші відносини з великими міжнародними клубами і налагоджена широка мережа зв'язків. «Вітесс» виграє від цього зовсім скоро», - заявив 49-річний Жорданія на прес-конференції. За даними голландських ЗМІ, грузин дружить із власником «Челсі» росіянином Романом Абрамовичем і президентом УЄФА французом Мішелем Платіні. Бізнесмен запевнив, що знайомство з Абрамовичем ніяк не вплинуло на рішення купити клуб з Арнема. «Ми не філія «Челсі». Жорданія зізнався, що любить нідерландський футбол і проголосив, що «клуб тепер все моє життя». «Для мене голландський футбол - це таке місце, де я можу реалізувати свої амбіції. Це не випадкова покупка, я йшов до неї довгі роки. Для мене це можливість вибудувати сильний і великий клуб», - пояснив своє рішення підприємець. При цьому мільйонер після купівлі клубу має намір влаштуватися в Арнемі. «Моя московська фірма обійдеться і без мене», - заявив він. У молодості Мераб Жорданія виступав за тбіліське «Динамо». Пізніше став президентом команди, тренером збірної Грузії і головою Футбольної федерації Грузії (з 1998 року). У 2005 році відійшов від футболу і зайнявся бізнесом.

За матеріалами: InFox

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі