Київський марафон протягом 10 років вийде на новий рівень, - організатори

Фото
Поділитися
Одне із самих масових заходів у столиці за останні півроку показало, що місце спорту в житті простих українців є навіть у нелегкі для країни часи.

У столиці України відбувся 5-й Київський марафон, участь в якому взяло більше трьох тисяч спортсменів, з яких півтисячі пробігло саме марафонську 42-кілометрову дистанцію.

Вперше забіг пройшов за сертифікованою Міжнародною федерацією легкої атлетики трасі, а организатоы за кілька місяців виконали величезну роботу для того, щоб учасники відчули всю святкову атмосферу події.

У цьому році забіги проводилися в декількох дисциплінах: марафон (42,195 км), напівмарафон, 10 км, 5 км, естафета (3*10 км + 12,195 км), а також змагання для дітей - 300 і 1000 метрів.

Найбільш численним виявився благодійний забіг на 5 км, присвячений пам'яті Небесної сотні - 1100 чоловік. За задумом організаторів, зібрані кошти від реєстрації учасників підуть на допомогу сім'ям загиблих на Майдані. Орієнтовно - це близько 150 тисяч гривень.

Інші учасники розподілилися по забігів таким чином: марафон - 505, напівмарафон - 471, естафета - 53 команди, 10 км - 750. Всього - понад 3500 осіб.

Переможцем марафонської дистанції у чоловіків став Пожевілов Дмитро з Харкова, який подолав за 2 години і 30,21 хвилини. Час - досить скромну за мірками марафонців-професіоналів, проте, як і попереджали напередодні старту забігу організатори, в 2014 році не варто очікувати високих результатів, головне - масовість. З цим завданням марафон впорався.

"Нам ще належить працювати над якістю організації. Думаю, цей процес може зайняти до 10 років", - зазначив Дмитро Чернецький, генменеджер марафону.

"У наступному році ми плануємо вийти на кількість учасників до 10 тисяч, з них 6-7 з України. Потрібно привчати українців до бігу і до подібних заходів", - додав Черницький.

У забігах брали участь чимало представників інших країн, серед яких Росія, Білорусь, Угорщина, Хорватія, Великобританія, США, Німеччина, Франція, Аргентина, Венесуела, Узбекистан і багато інших. Найстаршим учасником Київського марафону став 79-річний Майк Бедвелл з Лондона, який пробіг п'ятикілометрову дистанцію.

Втім, Україні також є чим похвалитися: нехай останніми, але финишировавшими стали 65-річна львів'янка та 73-річний киянин. Для представниці Львова - це вже 52 (!) марафон у житті. А ось для любителів здорового способу життя столиці - перший подібний забіг. Залишається здогадуватися, яка сила волі потрібна для того, щоб у такому віці зважитися на подолання марафонської дистанції.

Класичний марафон (42,195 км)

Чоловіки

1. Пожевілов дмитро р. Харків (02:30,21)

2. Віктор Роговий р. Бориспіль (02:33,41).

3. Володимир Семенюк р. Київ (02:36,26).

Жінки

1. Ольга Дегтяренко р. Кривий Ріг (03:00,00)

2. Катерина Глиняна р. Київ (03:20,35)

3. Юлія Байранова с. Бузова Київська обл. (03:23,16).

Організатори марафону відзначили, що реєстрація на наступний сезон почнеться вже в кінці травня. У 2015 році запланований забіг по трасі марафону - у Печерському, Подільському, Дніпровському та Голосіївському районах Києва. !zn

Читайте також:

Бостонський марафон вперше за 30 років виграв американець, українець - на четвертому місці (фото)

Брокер із США пробіг два марафону за один день

Канадська бігунка помилково виграла марафон, заблукавши на дистанції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі