Олімпійська збірна Китаю побоюється, що у м'ясі можуть міститися додатки, які сприяють швидкому зростанню м'язової маси. Їх можуть прийняти за допінг і дискваліфікувати спортсмена.
Китайські спортсмени-олімпійці відмовилися вживати в їжу свинину, яловичину і баранину з побоювань, що в них можуть міститися речовини, які дадуть позитивні допінг-тести.
Замість м'яса члени олімпійської збірної будуть заповнювати потреби організму в білках за рахунок споживання риби і протеїнових додатків.
Представники водних видів спорту не їдять м'ясо вже протягом 40 днів, хоча до лондонської Олімпіади залишилося 100 днів.
У Китаї регулярно спливають скандальні історії про те, що виробники харчових продуктів використовують різного роду хімічні додатки, аби поліпшити смакові якості або ж вагу продуктів. Що стосується м'яса, то застосування додатків, які сприяють швидкому зростанню м'язової маси, відзначається найчастіше.
Побоювання у китайському спорткомітеті виникли після того, як у свинині було виявлено заборонений до застосування у харчовій промисловості країни кленбутерол, що сприяє нарощуванню м'язової маси. Він також заборонений міжнародними антидопінговими структурами і може дати позитивний тест на допінг, що призведе до дискваліфікації спортсмена, у якого буде виявлений. !zn