Китай вперше отримав право на проведення чемпіонату світу з баскетболу

Поділитися
Китай вперше отримав право на проведення чемпіонату світу з баскетболу Яо Мін і Пак'яо © fiba.com
Наступна світова першість, на якій вперше зіграють 32 збірні, пройде в Піднебесній.

Чемпіонат світу з баскетболу 2019 року пройде в Китаї. У фінальному раунді голосування, яке відбулося на виконкомі ФІБА в Токіо, Китай обійшов Філіппіни. Раніше з боротьби вибули Туреччина, Німеччина і Катар.

За Китай, який раніше ніколи не приймав чемпіонат світу з баскетболу, проголосувало 14 членів ФІБА, тоді як за Філіппіни - 7. Цікаво, що китайців на церемонії оголошення країни-господарки турніру представляв легендарний баскетболіст Яо Мін, а філіппінців - знаменитий боксер Менні Пак'яо, відомий своєю любов'ю до баскетболу.

На чемпіонаті світу, який пройде у восьми містах Китаю, вперше виступлять 32 збірні. Раніше у фінальній частині грали 24 команди. Кваліфікація до турніру стартує у 2017 році.

Відзначимо, що попередній чемпіонат світу проходив у 2014 році в Іспанії, і його переможцем стала збірна США. Однак потім ФІБА прийняла рішення розвести баскетбольний чемпіонат світу з футбольним, тому перенесла його на 2019 рік. Після цього ЧС повернеться до більш звичної формули проведення - раз у чотири роки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі