Кім Чен Ин хоче брати участь у наступних літніх і зимових Олімпійських іграх

Поділитися
Кім Чен Ин хоче брати участь у наступних літніх і зимових Олімпійських іграх Кім Чен Ин веде переговори про участь КНДР у літніх Олімпійських іграх у Токіо
Він обговорив це питання з президентом Міжнародного олімпійського комітету.

Лідер КНДР Кім Чен Ин провів зустріч з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, на якій сторони обговорили подальшу участь КНДР в Олімпійських іграх, повідомляє "Укрінформ".

"Лідер Північної Кореї заявив про намір брати участь в Олімпійських іграх в Токіо в 2020 році і Зимових Олімпійських іграх в Пекіні у 2022 році", - сказано в повідомленні.

Кім Чен Ин закликав МОК до подальшої співпраці та розвитку спорту в Північній Кореї, а також подякував за допомогу в тому, що КНДР змогла виступити на Іграх-2018 в Пхьончхані. Насамкінець, північнокорейський глава запросив Баха регулярно відвідувати КНДР "як друга".

Президент МОК назвав зустріч "теплою і плідною".

Північна Корея під час переговорів, які почалися 9 січня з Південною Кореєю заявила про те, що на зимові Олімпійські ігри в Пхенчхані вирушать північнокорейські спортсмени, а також делегація високого рівня. Таким чином в Пхеньяні мають намір "врегулювати конфлікт на півострові за допомогою діалогу і переговорів".

Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з Північної Кореї до участі в зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.

Спортсмени Північної і Південної Кореї на відкриття XXIII зимових Олімпійських ігор йшли разом під одним прапором "єдиної Кореї".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі