"Хотілося м'ячем вгатити": українська тенісистка Костюк згадала перший матч проти росіянок після 24 лютого

Поділитися
Марта Костюк © Jimmie48 Tennis Photography
Українка також пояснила, чому шанс усунути представниць РФ було втрачено.

Українська тенісистка Марта Костюк розповіла про свої переживання під час перших матчів із представницями Росії та Білорусі після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Спортсменка висловилася в інтерв'ю Sport-express.ua.

"Я жодного разу нікому з них не потиснула руку. Перший такий матч у мене був проти російської пари Вероніка Кудерметова – Анастасія Павлюченкова на турнірі WTA у Римі.

Мене так ковбасило у тому матчі! Просто хотілося їм м'ячем у голову вгатити. Все інше мене не цікавило. Вони добре грали, і зрештою виграли цей турнір. Мені було так погано, що я викликала фізіо на корт і сказала, що не можу ні грати, ні дихати. Мене просто забрали. Руки я їм не потиснула.

Наступний такий матч у мене був проти білоруски Вікторії Азаренко – 0:2 (2:6, 3:6) на US Open. Перед матчем була величезна напруга. Усі чекали, чи я потисну їй руку. У результаті після гри ми "вдарили" ракетками. Загалом я жалкую зараз, що навіть це зробила", – зізналася Костюк.

Тенісистка додала, що домогтися усунення представниць двох країн не вдалося через відсутність загальної стратегії поведінки:

"Всі по-різному реагували на початок війни. У когось був шок, у когось страх, у когось паніка. Особисто мені було байдуже. Я була готова говорити в інтерв'ю все, що тільки можна, і ховати там усіх. У мене не було ніякого страху, бо я вважала, що все роблю правильно.

Якоїсь миті ми просто не зійшлися в тактиці, якої потрібно було дотримуватися. Все сталося буквально за два дні. Раз-два і все. А ми просто не були разом”.

Раніше повідомлялося про те, що Костюк програла фінал турніру WTA у США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі