Касільяс встановив рекорд Європи за кількістю матчів за збірну

Поділитися
Касільяс встановив рекорд Європи за кількістю матчів за збірну Касільяс став рекордсменом © goal.com
Іспанський воротар вписав своє ім'я в історію.

Голкіпер збірної Іспанії Ікер Касільяс, зігравши в матчі проти румунської збірної (0:0), встановив рекорд Європи за кількістю матчів за національну команду.

Тепер на рахунку Касільяса 166 поєдинків, що на один більше, ніж у колишнього півзахисника збірної Латвії Віталія Астаф'єва, який провів у футболці національної команди 165 матчів. З діючих футболістів ближче всього до Касільяса знаходиться італійський голкіпер Джанлуїджі Буффон, на рахунку якого 155 матчів. Українець Анатолій Тимощук провів 142 гри.

У світовому рейтингу Касільяс займає шосте місце. Лідером тут є екс-гравець збірної Єгипту Ахмед Хассан - 184 матчі, далі йдуть Мохамед Аль-Деайя (Саудівська Аравія, 178 матчів), Клаудіо Суарес (Мексика, 177), Хосам Хассан (Єгипет, 169), Іван Уртадо (Еквадор, 168).

Нагадаємо, раніше Касільяс став першим воротарем в історії світового футболу, якому вдалося провести 100 матчів за збірну без пропущених м'ячів. На даний момент він збільшив цей показник до 101 поєдинку.

Читайте також: Найкращий воротар-бомбардир в історії футболу завершив кар'єру

Зазначимо, що Касільяс дебютував за збірну Іспанії 15 листопада 2000 року в товариській грі зі збірною Нідерландів (1:2).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі