«Карпати» будуть оскаржувати зняття дев'яти очок

Поділитися
Львівські «Карпати», які раніше були покарані Контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України (КДК ФФУ) за участь у договірному матчі з харківським «Металістом», висловили категоричну незгоду із даним рішенням і збираються оскаржити його у Спортивному арбітражному суді в Лозанні. Відповідну заяву було оприлюднено на офіційному сайті клубу. «Карпати», зокрема відзначили, що рішення КДК «позбавлені здорового глузду», а також обрушилися з різкою критикою на голову ФФУ Григорія Суркіса.
Львівські «Карпати», які раніше були покарані Контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України (КДК ФФУ) за участь у договірному матчі з харківським «Металістом», висловили категоричну незгоду із даним рішенням і збираються оскаржити його у Спортивному арбітражному суді в Лозанні. Відповідну заяву було оприлюднено на офіційному сайті клубу. «Карпати», зокрема відзначили, що рішення КДК «позбавлені здорового глузду», а також обрушилися з різкою критикою на голову ФФУ Григорія Суркіса.«Санкції щодо ФК "Карпати", зазначені у рішенні КДК, абсолютно позбавлені здорового глузду і принципів справедливості. Чи не аморально відлучати від футболу клубне керівництво "Карпат", яке отримало інформацію від президента ФФУ Григорія Суркіса, який першим повідомив про договірний характер матчу, і з власної ініціативи почало службове розслідування даної справи з подальшими офіційними зверненнями до керівництва ФФУ та прокуратури?», - вказується в заяві. При цьому «Карпати» звертають увагу на те, що у рішенні КДК ФФУ відсутнє прізвище Григорія Суркіса, хоча він у статусі президента ФФУ, відзначили в клубі, знав і замовчував підозри у договірному характері матчу. «Чи може бути більш вагомий привід, щоб Григорій Суркіс подав у відставку після такого рішення КДК, який прямо визнав договірний характер матчу, але "забув" про те, хто знав, замовчував і всіляко перешкоджав? Не сумніваємося: якщо підконтрольний президентові ФФУ КДК засліпило під час прийняття свого рішення, то Спортивний арбітражний суд неодмінно візьме до уваги цей вагомий факт», - вказується в заяві. Клуб також обіцяє всіма юридичними методами домогтися справедливості. «Юридичне невігластво Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ не залишає вибору - ФК "Карпати" поетапно, усіма юридичними методами буде добиватися справедливості. Наступним кроком буде звернення до Апеляційного комітету. Не маючи жодних ілюзій щодо вирішення цієї інстанції, львівський клуб буде готувати звернення до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, де в діалозі з незалежними і професійними юристами буде відстоювати як свою позицію у справі матчу "Металіст" - "Карпати", так і принципову незгоду з безпрецедентним явищем, коли Федерацію футболу країни очолює корупціонер», - вказується у заяві. Нагадаємо, 17 серпня стало відомо, що Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України визнав матч чемпіонату країни сезону-2007/08 «Металіст» - «Карпати» (4:0) таким, що пройшов з порушенням принципів fair play (чесної гри). Обидві команди будуть позбавлені дев'яти очок в поточному розіграші першості. Окрім того, низка функціонерів з «Металіста» і «Карпат» отримали тривалі дискваліфікації. Президент «Металіста» Олександр Ярославський вже заявив, що його клуб ніколи не брав участь в договірних матчах. При цьому він відзначив, що за покаранням харківського клубу стоїть голова Федерації футболу України Григорій Суркіс.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі