Євро-2024: Польща не втримала нічию з Нідерландами, Словенія та Данія поділили очки

Відео
Поділитися
Євро-2024: Польща не втримала нічию з Нідерландами, Словенія та Данія поділили очки © EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Чергові збірні стартували на континентальному турнірі.

У неділю, 16 червня, відбуваються матчі групового етапу чемпіонату Європи-2024 з футболу у квартетах C та D.

Сьогодні першу гру на турнірі проведе фіналіст минулого ЧЄ збірна Англії, яка зустрінеться із Сербією.

Розклад та результати матчів дня Євро-2024

Нідерландці з перших хвилин почали діяти першим номером, але зрештою пропустили. На 16-й хвилині після верхової подачі Букса звільнився від опіки та ударом головою відправив м'яч у сітку воріт.

Нідерланди продовжили домінувати та створювали шанс за шансом. На 29-й хвилині їм вдалося зрівняти рахунок: Аке віддав пас на Гакпо, а форвард "Ліверпуля" зважився на дальній удар, після якого м'яч відрикошетив від захисника у ворота.

У другому таймі поляками навіть вдалося тимчасово перехопити ініціативу, але гостріше все одно діяв суперник, який забив вирішальний гол. На 83-й хвилині Вегхорст завершив передачу низом ударом у дотик і приніс Нідерландам три очки.

У другому турі Польща зіграє з Австрією 21 червня, а нідерландці цього ж дня зустрінуться з Францією.

Група D. 1-й тур

Гамбург, стадіон "Фолькспаркштадіон"

Польща – Нідерланди – 1:2

Голи: Букса, 16 – Гакпо, 29, Веггорст, 85

Польща: Щесни, Беднарек, Саламон (Берешинські, 87), Ківьор, Франковські, Зелінські (Пьотровські, 77), Романчук (Сліш, 55), Залевські, Урбанські (Свідерські, 56), Шиманські (Модер, 46), Букса

Нідерланди: Вербрюгген, Дюмфріс, де Врей, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 88), Схаутен, Рейндерс, Веєрман (Вейналдум, 62), Сімонс (Мален, 63), Депай (Веггорст, 81), Гакпо (Фрімпонг, 80)

Попередження: Веєрман

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Словенці та данці не змогли визначити переможця. Головною подією першого тайму став гол данця Крістіана Еріксена. 32-річний півзахисник "Манчестер Юнайтед" відзначився ударом у нижній кут воріт на 17-й хвилині.

Варто зазначити, що Еріксен провів свій перший матч та забив перший гол на Євро з моменту зупинки серця у матчі минулого ЧЄ проти Фінляндії. З того часу минуло 1100 днів. Також данець став найвіковішим автором голу на Євро в історії Данії.

У обох команд у другому таймі були небезпечні моменти, але рятівний гол забили у підсумку словенці: після подачі кутового м'яч відскочив до Янжі, який завдав потужного удару, а м'яч із рикошетом від данського гравця залетів у ворота.

Словенія наступний матч групи проведе 20 червня проти Сербії, а Данія зустрінеться з Англією.

Група С. 1-й тур

Штутгарт, стадіон "МХП-Арена"

Словенія – Данія – 1:1

Голи: Янжа, 77 – Еріксен, 17

Словенія: Облак, Карнічнік, Дркушич, Бійол, Янжа, Стоянович (Вербич, 67), Черін, Елшнік (Целар, 75), Млакар (Станкович, 76), Шпорар (Брекало, 90+5), Шешко (Куртич, 90+4)

Данія: Шмейхель, А. Крістенсен, Андерсен, Вестергор, Ба, Юльманн (Ділейні, 89), Гейб’єрг (Нергор, 83), Крістіансен (Меле, 78), Еріксен, Вінд (Дольберг, 83), Гойлунд (Поульсен, 83)

Попередження: Стоянович, Целар – Юльманн

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Група С. 1-й тур

Гельзенкірхен, стадіон "Фельтінс-Арена"

Сербія – Англія – 0:1

Гол: Беллінгем, 13

Сербія: Райкович, Велькович, Міленкович, Павлович, Живкович, Мілінкович-Савич, Гудель (Іліч, 46), Лукич (Йович, 61), Костич, Влахович, Митрович (Тадич, 61)

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Гехі, Тріпп'єр, Александер-Арнольд (Галагер, 69), Райс, Сака (Боуен, 76), Беллінгем (Мейну, 86), Фоден, Кейн

Попередження: Гудель, Тадич, Стойкович

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Груповий етап континентальної першості завершиться 26 червня. До 1/8 фіналу ЧЄ вийдуть по дві найкращі команди кожного з шести квартетів, а також ще чотири найкращі збірні, які посіли треті місця у своїх групах.

Євро-2024: турнірне положення команд у групах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі