Євро-2024: Італія сенсаційно вилетіла, Німеччина розібралася з Данією

Відео
Поділитися
Євро-2024: Італія сенсаційно вилетіла, Німеччина розібралася з Данією © EPA-EFE/RONALD WITTEK
Стартував плей-оф турніру.

У суботу, 29 червня, на чемпіонаті Європи-2024 з футболу відбулися перші матчі 1/8 фіналу плей-оф турніру.

Результати матчів дня Євро-2024

Збірна Італії несподівано вилетіла вже на старті плей-оф і не зуміла захистити титул.

Команда Лучано Спаллетті зустрічалася зі Швейцарією та не виглядала фаворитом на полі. Швейцарці контролювали перебіг поєдинку, а на 37-й хвилині вийшли вперед: Фройлер прийняв пас від Варгаса і другим дотиком відправив м'яч у нижній кут. Варто зазначити, що до цього удару команда зробила 31 пас підряд, що є рекордом в історії турніру.

На старті другого тайму вже сам Варгас наважився на складний удар з лівого флангу штрафного майданчика і відправив м'яч у дальню дев'ятку.

В італійців було відразу дві штанги у другому таймі, проте один удар у площину за всю гру багато говорить про гру команди Спаллетті. Склалося враження, що Італія не мала шансів щось змінити. Так і сталося.

Збірна Італії не зуміла захистити титул після перемоги на минулому Євро у 2021-му році. Швейцарія у чвертьфіналі зіграє з кимось з пари Англія – Словаччина.

Берлін, стадіон "Олімпіаштадіон". 1/8 фіналу

Швейцарія – Італія – 2:0

Голи: Фройлер, 37, Варгас, 46

Швейцарія: Зоммер, Шер, Аканджі, Родрігес, Рідер (Стергіу, 71), Фройлер, Джака, Ебішер (Штеффен, 90+2), Варгас (Цубер, 71), Ндоє (С’єрро, 77), Емболо (Дуа, 77)

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Манчіні, Бастоні, Дарміан (Камб’язо, 75), Крістанте (Пеллегріні, 75), Фаджолі (Фраттезі, 86), Барелла (Ретегі, 64), К'єза, Скамакка, Ель Шаараві (Дзакканьї, 46)

Попередження: Барелла, Ель Шаараві, Манчіні

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Господарі турніру німці здолали першого суперника у плей-оф турніру. Найкращим гравцем у складі данців варто назвати воротаря Шмейхеля, який зробив сім сейвів і не дозволив Бундестім довести справу до розгрому.

У першому таймі німцям так і не вдалося реалізувати свої моменти. На початку другого Данія несподівано забила, проте арбітр не зарахував гол Андерсена через офсайд у Ділейні. Вже в наступній атаці у відповідь Німеччина забила: Андерсен зіграв рукою, а Гаверц реалізував пенальті.

Остаточний рахунок встановив Мусіала, який після закидання з глибини вийшов віч-на-віч і переграв голкіпера.

Варто зазначити, що матч переривався через негоду, оскільки у Дортмунді випав град.

Німеччина вийшла до чвертьфіналу ЧЄ вперше з 2016 року і вдесяте у своїй історії. Там суперником команди Юліана Нагельсманна стане переможець поєдинку Іспанія – Грузія.

Дортмунд, стадіон "Сігнал Ідуна Парк". 1/8 фіналу

Німеччина – Данія – 2:0

Голи: Гаверц, 53 (з пенальті), Мусіала, 68

Німеччина: Ноєр, Кімміх, Рюдігер, Шлоттербек, Раум (Генріхс, 80), Андріх (Джан, 65), Кроос, Сане (Антон, 88), Гюндоган (Фюллькруг, 66), Мусіала (Вірц, 80), Гаверц

Данія: Шмейхель, Андерсен, Вестергор, Крістенсен, Ба (Бруун Ларсен, 79), Ділейні (Нергор, 70), Гейб'єрг, Меле, Сков Ольсен (Поульсен, 70), Гойлунн (Вінд, 81), Еріксен (Крістіансен, 81)

Попередження: Меле, Андерсен

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

В 1/8 фіналу ЧЄ вийшли по дві команди кожного з шести квартетів, а також чотири найкращі збірні, які посіли треті місця у своїх групах. Фінал турніру відбудеться 14 липня у Берліні.

Нагадаємо, збірна України набрала 4 очки у групі E і посіла останнє місце, не зумівши пробитися у плей-оф. Команда Сергія Реброва програла Румунії (0:3), здолала Словаччину (2:1) та зіграла внічию з Бельгією (0:0).

Євро-2024: розклад усіх матчів плей-оф турніру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі