Італія обіграла Англію в серії пенальті і завоювала трофей Євро-2020

Відео
Поділитися
Італія обіграла Англію в серії пенальті і завоювала трофей Євро-2020 Італія - чемпіон Європи © uefa.com
"Скуадра Адзурра" виграла важкий фінал.

11 липня відбувся фінальний матч Євро-2020 - на "Вемблі" в Лондоні зустрічалися збірні Італії та Англії.

Ігровий час завершився внічию 1:1, а в серії пенальті перемогу з рахунком 3:2 святкували італійці.

Перший тайм почався з гола: Тріпп'єр подав на дальню штангу, а Шоу завдав удар в дотик і став автором найшвидшого забитого м'яча в історії чемпіонатів Європи.

До перерви англійці діяли обережно біля власних воріт і не дозволили супернику створити щось небезпечне. Можна відзначити лише дальній удар К'єзи низом поруч зі стійкою.

Після перерви Італія посилила тиск і після низки неточних ударів створила гольовий момент: К'єза змістився з м'ячем уздовж штрафного і завдав точного удару в кут воріт, але Пікфорд врятував британську збірну.

Підопічні Роберто Манчіні все-таки забили на 67-й хвилині - після подачі з кутового пробивав Верратті, але Пікфорд зробив сейв, а на добиванні Бонуччі розпечатав ворота англійців - 1:1. Команди з мінімумом моментів завершили основний час і перейшли до овертаймів. При цьому італійці через травму втратили свого лідера К'єзу.

У першому овертаймі англійці були більш активними, але італійці надійно діяли біля своїх воріт, а також створили найгостріший момент 15-хвилинки, коли Емерсон віддавав пас у центр штрафного, а Бернардескі не вистачило сантиметрів, щоб його замкнути.

У другому овертаймі італійці мали шанс зі штрафного, але Пікфорд парирував удар Бернардескі. Англійці усіма силами намагалися не довести ситуацію до серії пенальті, але зламати захист суперника так і не змогли.

У серії пенальті Пікфорд відбив удари Белотті і Жоржиньо, Рашфорд пробив у стійку, а кіпер італійців Доннарумма парирував удари Санчо і Саки, чим приніс Італії трофей Євро-2020.

Італія - Англія - 1:1 (3:2 - по пенальті)

Голи: Бонуччі, 67 - Шоу, 2

Італія: Доннарумма, Ді Лоренцо, Бонуччі, К'єлліні, Емерсон (Флоренці, 117), Барелла (Крістанте, 54), Жоржиньо, Верратті, К'єза (Бернардескі, 85), Іммобіле (Берарді, 55), Інсіньє (Белотті, 91)

Англія: Пікфорд, Вокер (Санчо, 120), Стоунз, Магуайр, Тріпп'єр (Сака, 70), Філліпс, Райс (Хендерсон, 74, Рашфорд, 120), Шоу, Маунт (Гріліш, 99), Стерлінг, Кейн

Попередження: Барелла, Бонуччі, Інсіньє, К'єлліні - Магуайр

Огляд матчу

Англія була близька до своєї дебютної перемоги за всю історію чемпіонатів Європи. Для Італії це вже друге чемпіонство на континентальному турнірі після тріумфу в 1968-му році.

Євро-2020: календар і результати всіх матчів турніру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі