Іспанія в серії пенальті обіграла Швейцарію і пробилася до півфіналу Євро-2020

Відео
Поділитися
Іспанія в серії пенальті обіграла Швейцарію і пробилася до півфіналу Євро-2020 Іспанія насилу вийшла в півфінал © uefa.com
Іспанців від провалу врятувала футбольна лотерея.

2 липня в Санкт-Петербурзі відбувся чвертьфінальний матч Євро-2020, в якому зустрічалися Швейцарія та Іспанія.

Іспанці зуміли забити вже на восьмій хвилині. Альба завдав дальнього удару, а Закаріа підставив ногу, від якої м'яч відправився в сітку воріт.

"Фури Роха" продовжила володіти перевагою, але ще раз засмутити голкіпера швейцарців Зоммера не вдавалося. При цьому Швейцарія в середині другого тайму скористалася розслабленістю суперника: Фройлер поборовся за м'яч із захисником і віддав пас на Шакірі, який переграв голкіпера.

На 77-й хвилині арбітр вилучив Фройлера за грубий підкат, після чого швейцария повністю зосередилася на захисті своїх воріт в меншості. Гра перейшла в овертайми, де головним героєм знову став голкіпер швейцарців Зоммер, який врятував свою команду в ряді епізодів. Швейцарія в меншості вистояла і отримала реальний шанс в серії пенальті.

Футбольна лотерея була доволі видовищною. Спочатку Бускетс пробив в штангу, після чого свої спроби також не змогли реалізувати Шер, Родррі, Аканджі і Варгас. Вирішальний удар точно в ціль завдав Оярсабаль і вивів Іспанію до півфіналу Євро-2020.

Швейцарія - Іспанія - 1:1 (1:3 - по пенальті)

Голи: Шакірі, 68 - Закаріа, 8 (автогол)

Швейцарія: Зоммер, Елведі, Аканджі, Родрігес, Відмер (Мбабу, 101), Фройлер, Закаріа (Шер, 101), Цубер (Фасснахт, 90+1), Шакірі (Соу, 81), Емболо (Варгас, 23), Сеферович (Гавранович, 82)

Іспанія: Сімон, Аспілікуета, Емерік Ляпорт, Пау Торрес (Тіаго, 113), Альба, Коке (М. Льоренте, 90+1), Бускетс, Педрі (Родрі, 119), Ф. Торрес (Оярсабаль, 91), Мората (Морено, 54), Сарабія (Ольмо, 46)

Попередження: Відмер, Гавранович - Ляпорт

Вилучення: Фройлер, 77

Огляд матчу

У півфіналі іспанці зустрінуться з Італією. Поєдинок пройде в Лондоні 6 липня.

Євро-2020: календар і результати всіх матчів турніру.

Підписуйтесь на Телеграм-канал ZN.UA про Євро-2020.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі