Інцидент із вболівальниками на НСК "Олімпійський" став другим у єврокубковому сезоні

Відео
Поділитися
Інцидент із вболівальниками на НСК "Олімпійський" став другим у єврокубковому сезоні Матч був зупинений через те, що на трибунах почалися бійки © football.ua
В кінці матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між "Динамо" і "Генгамом" суддя Мартін Стромбергссон був змушений призупинити гру і відвести команди в роздягальні.

Під час матчу 1/16 фіналу Ліги Європи між київським "Динамо" і французьким "Генгамом" на НСК "Олімпійський" 26 лютого стався інцидент на трибунах, який може стати приводом для серйозних санкцій від УЄФА.

На 75-й хвилині матчу за рахунку 3:1 на користь киян за воротами динамівців у сектора приїжджих фанатів почалися бійки. Спочатку було складно визначити, що ж відбувалося на трибунах, проте незабаром ситуація прояснилася, адже зі сторони, де була розміщена одна з фанатських груп киян, до місця подій побігло кілька десятків людей. В гущу подій одразу ж вирушили динамівці - щоб заспокоїти вболівальників та не допустити ескалації конфлікту

Втім суддя матчу швед Мартін Стрембергссон відреагував ще оперативніше: він не тільки зупинив гру, але і відвів команди в роздягальні. Втім, досить швидко футболісти повернулися на поле - через 9-10 хвилин матч відновився і завершився перемогою "Динамо" 3:1.

Читайте також: Ультрас у Львові покартали УЄФА за бездіяльність у російському питанні

Згідно з декількома версіями події, ультрас "Динамо" вирушили в гостьовий сектор з-за того, що нібито побачили на ньому вивішений банер "Крим - це Росія". Також повідомляється про прапори так званих "Новоросії" і ДНР. При цьому французи, побачивши наближалися до них вболівальників, почали тікати, з-за чого і образавалось штовханина на бігових доріжках.

Подібний інцидент - не перший на трибунах НСК "Олімпійський" в нинішньому сезоні: в кінці липня на матчі відбіркового турніру Ліги Чемпіонів між "Дніпром" і данським "Копенгагеном" приблизно за тим же сценарієм сталася бійка між уболівальниками. Правда тоді данці попрямували до технічної зони, тому вони одразу ж помічені офіційними особами УЄФА. Наразі ж ситуацію вдалося втримати під контролем, навіть незважаючи на в рази більшу кількість глядачів на трибунах.

Представники "Генгама" засудили дії динамівських уболівальників, президент клубу назвав їх "шаленими собаками". Однак представники "Динамо" не настільки категоричні в оцінках.

"Скажу вам прямо, слава Богу, не було нічого такого вже дуже страшного, тому що ніхто не вибіг на футбольне поле", - цитує президент киян Ігоря Суркіс офіційний сайт клубу.

"До того ж, ситуацію вдалося швидко заспокоїти, за це спасибі Саші Шовковського, іншим хлопцям з команди, яких він повів за собою. Заспокоїли вболівальників, не було ніякого кровопролиття, вони повернулися на свої місця, і, слава Богу, матч закінчився. Я думаю, що на цей раз будуть штрафні санкції", - вважає Суркіс.

Читайте також: "Динамо" у напруженому матчі обіграло "Генгам" і вийшло у 1/8 фіналу Ліги Європи

Примітно, що одну з фанатських об'єднань "Динамо" під назвою "Родичі" в офіційній заяві на сторінці у Facebook засудили дії тих вболівальників, які вибігли на доріжки стадіону.

"Офіційно заявляємо, що засуджуємо такі безпідставні провокації, щоб не було їх причиною. Особи, що своїми діями втягують у біганину на доріжках інших, повинні розуміти, що отримають адекватну реакцію від колективу на свою безвідповідальну поведінку", - кажуть ультрас.

"На нашому секторі, секторі 21 секторі РОДИЧІ, не місце маргінальним витівок і нікому не потрібним заворушення! Своєю метою ми ставимо підтримку клубу, а не зрив матчів. Людям, влаштували провокації, радимо триматися подалі від нашого сектору. Закликаємо до адекватної поведінки на стадіоні і попереджаємо, що в подальшому будемо жорстко стежити за внутрішньою дисципліною на секторі і карати тих, хто свідомо або несвідомо підставляє наш колектив", - йдеться в заяві.

Читайте також: Влада Риму оцінила заворушення фанатів з Нідерландів майже в 3 мільярди євро

Нагадаємо, що після матчу з "Дніпром" стадіон "Дніпро" зазнали умовні покарання, однак зараз санкції УЄФА можуть бути більш суворими.

Додамо, що "Динамо" вже проводила матчі єврокубків без глядачів, коли у кваліфікації Ліги Європи-2013/14 кияни приймали казахстанський "Актобе". Тоді УЄФА покарала клуб за нібито расисткое поведінку фанатів на матчах Ліги Чемпіонів-2012/13.

Також слід нагадати і про часткову дискваліфікації стадіону "Арена Львів": причиною санкцій УЄФА, згідно з яким, на один із секторів під час наступного матчу збірної України не будуть допускатися глядачі, стала поведінка вболівальників - нібито мало расистські ознаки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі