Грушин та Беленюк принесли Україні медалі чемпіонату Європи з боротьби

Поділитися
Грушин та Беленюк принесли Україні медалі чемпіонату Європи з боротьби Грушин виграв перше срібло ЧЄ у кар'єрі © НОК України
Українці здобули нагороди у Бухаресті.

Українці Олександр Грушин та Жан Беленюк стали призерами чемпіонату Європи-2024 з греко-римської боротьби у Бухаресті (Румунія).

Грушин виборював медаль у вазі до 63 кг. 25-річний українець стартував на Євро з перемоги над французом Стефаном Рожером Клеманом, а потім пройшов шведа Вірджила Олександра Біку.

У півфіналі Грушин розібрався з представником Болгарії Едмондом Назаряном та пробився у фінал, де програв Мураду Мамедову з Азербайджану та став срібним призером турніру. Для Олександра це друга медаль у кар'єрі на ЧЄ після бронзи 2022 року.

Беленюк виступав у ваговій категорії до 87 кг і у чвертьфіналі ЧЄ програв представнику Сербії Алєксандру Комарову, проте потім потрапив у втішні сутички, де впорався з угорцем Іштваном Такачем.

Ця перемога дозволила 33-річному олімпійському чемпіону пробитися до "бронзового" фіналу, де Беленюк, попри кровотечу, переміг азербайджанця Іслама Аббасова.

Для Жана Беленюка це шоста медаль у кар'єрі на ЧЄ та третя бронзова. Ще три нагороди борця та народного депутата були золотими.

Раніше Беленюк розповів про можливу зустріч з росіянами на Олімпіаді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі