Хорватський тренер "Карпат" розповів, як його діти декламують українських поетів

Поділитися
Хорватський тренер "Карпат" розповів, як його діти декламують українських поетів Ігор Йовічевіч (праворуч) легко пристосувався до життя в Україні © ua-football.com
Ігор Йовічевіч вже давно вивчив українську, що допомагає йому у роботі з майже повністю українським складом "Карпат". Амбітний спеціаліст готовий вивести львівську команду на новий рівень.

Хорватський тренер львівських "Карпат" Ігор Йовічевіч розповів, як його діти декламують українських поетів Тараса Шевченка та Лесю Українку.

За його словами, він дуже пишається, що його сини, яким 13 та 16 років грають за школу "Карпат", а українською мовою володіють краще за нього.

"16-річний Філіп народився в Хорватії, 13-річний Маркос – в Іспанії. Сини у мене теж грають у футбол, за "Карпати" своїх вікових категорій. Українського громадянства не мають, але мовою володіють прекрасно, ліпше, ніж я. А як гарно Філіп з Маркосом декламують українські вірші, зокрема на слова Лесі Українки і Тараса Шевченка! Таке враження, що вони тут народилися. Я цим дуже пишаюся", - розповів наставник львів'ян в інтерв'ю виданню UA-Футбол.

За словами Йовічевіча, він легко пристосувався до життя в Україні, а виступи за львівську команду на футбольному полі та робота у системі клубу на адміністративній посаді, а згодом і тренер молодіжного та основного складів, допоможе йому вивести "Карпати" на новий рівень.

Читайте також: "Карпати" на останніх секундах врятувалися від поразки у матчі з "Металістом"

Йовічевіч розповів, що нова політика клубу - комплектувати команду за рахунок гравців з власної системи.

"Вважаю її абсолютно виправданою як з точки зору матеріальних можливостей, так і з огляду на традиції західноукраїнського футболу. Зрештою, реалії такі, що невдовзі стратегію розвитку "Карпат" цілком можуть перейняти більшість клубів нашої Прем'єр-ліги. Адже готувати своїх гравців – найдешевший метод комплектації. Шлях покупки леґіонерів виявився доволі хитким і результат давав не завжди", - вважає тренер.

Додамо, що Йовічевіч прийшов на свою посаду у міжсезонні, коли з команди пішов головний тренер Олександр Севідов. Наразі "Карпати" займають передостаннє місце у чемпіонаті Прем'єр-ліги, а в найближчому матчі зіграють з дебютантом змагань донецьким "Олімпіком".

Цікаво, що поки Йовічевіч не має тренерської ліцензії, тому він вважається лише виконуючим обов'язки. Але зараз спеціаліст проходить навчання, і зокрема їздив разом з Андрієм Шевченком на стажування до навчального центру УЄФА. !dt

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі