Хорват Марін Чиліч пішов по стопах свого тренера і виграв US Open

Поділитися
Хорват Марін Чиліч пішов по стопах свого тренера і виграв US Open Марін Чиліч виграв перший титул " Великого Шолома " в кар'єрі © ZN.UA
Вибивши у півфіналі чотириразового переможця US Open Роджера Федерера, Чиліч став у підсумку другим хорватом, якому підкорився титул на турнірі Великого Шолома. Першим був його нинішній тренер Горан Іванішевіч.

Хорватський тенісист Марін Чиліч став переможцем US Open, обігравши у фіналі в трьох сетах японця Кей Нісікорі 6:3, 6:3, 6:3.

Таким чином, хорват увійшов в історію як один з двох тенісистів, які вигравали титул Відкритого чемпіонату США, не перебуваючи в топ-10 світового тенісу. Раніше, в 2002 році, подібне досягнення підкорилося американцеві Піту Сампрасу - в той момент кар'єра великого тенісиста 1990-х йшла вниз і він перебував на 17-му місці рейтингу. Чіліч ж до приїзду в Нью-Йорк був приблизно на тих же позиціях - 16-й.

Дух сенсації окупировал корти Національного тенісного центру ще в уїк-енд, коли двоє тенісистів, які раніше не входили в топ-групу зуміли здолати грізних суперників і вийшли у фінал. Чиліч впорався з чотириразовим чемпіоном US Open Роджером Федерером, а Нісікорі взагалі здолав першу ракетку світу, серба Новака Джоковича. Преса відразу ж написала: вперше з 2005 року в фіналах турніру Великого Шолома не зіграє жодного представника топ-4.

І у вирішальному поєдинку шанси суперників розцінювалися приблизно 50 на 50. Проте тут на перший план вийшли індивідуальні якості тенісистів. Чіліч набагато перевершував Тенісисту в зростанні (в сучасному тенісі гравці нижче 180 см взагалі рідкість) - на 20 см. А це, приблизно як в боксі - і розмах рук (читай - маневреність і здатність діставати м'ячі на задній лінії) і міць в ударах, а ще кілька деталей, які зачасту і вирішують долю протистоянь.

Насправді, так і вийшло: перевага на подачі принесли Чилічу чимало очок, вдало хорват зіграв і на прийомі. У підсумку, матч завершився досить швидко і ні в кого не виникало сумнівів у перевазі 25-річного хорватського тенісиста.

Нагадаємо, що раніше Чиліч вибив з боротьби українця Іллю Марченка: примітно, що для перемоги в матчі другого кола Чилічу знадобилося більше часу - так, у першому сеті Марченко поступився лише на тай-брейку.

Перша в кар'єрі перемога Чиліча на великих турнірах стала реальною багато в чому завдяки його наставнику Горану Иванишевичу. Колишній тенісист, переможець Вімблдону в 2001 році, знайшов ідеальне взаємодію зі своїм підопічним і в підсумку Чіліч значно поліпшив рівень своєї гри. Як підсумок - друга для Хорватії перемога в Гранд Слемі.

Раніше повідомлялося, що переможницею жіночого турніру US Open стала американка Серена Вільямс, яка перемогла в Нью-Йорку в шостий раз. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі