Хемілтон виграє сьомий етап чемпіонату світу з Формули-1

Поділитися
Хемілтон виграє сьомий етап чемпіонату світу з Формули-1 Хемілтон перемагає в Канаді © formula1.com
Пілот "Мерседеса" напередодні взяв поул-позішн в Монреалі, а сьогодні без проблем виграв і головну канадську гонку.

Британець Льюїс Хемілтон зумів перемогти та зберегти лідерство в особистому заліку і залишити за спиною напарника по команді і головного конкурента Ніко Росберга.

Гонка в Монреалі не принесла інтриги, а Хемілтон завоював вже четвертий трофей у кар'єрі на трасі імені Жиля Вільньова. Протягом всієї гонки чинний чемпіон світу їхав першим і після заїзду на піт-стоп зумів зберегти першу позицію, так і доїхавши до фінішу без найменшого тиску з боку конкурентів. Періодично Росберг скорочував розрив з трьох секунд до однієї, але наблизитися на відстань атаки німцеві так і не вдалося.

Окремо варто відзначити схід з дистанції іспанця Фернандо Алонсо. Знову слабка техніка "Макларена" підводить знаменитого іспанця, який вперше в кар'єрі не доїхав до фінішу в трьох поспіль заїздах. Вкрай успішним можна вважати канадський етап для Валттері Боттаса з "Вільямса". Фінський гонщик не відчував тиску з боку Феттеля і Масси, що стартували з нижньої частини пелотону, тому без перешкод зміг потрапити на подіум.

Провалив через брак потужності заїзд австралієць Даніель Ріккардо з "Ред Булла". Його партнер росіянин Данііл Квят зумів фінішувати дев'ятим, заробивши для команди бали.

Autosport.com

Таким чином, в особистому заліку лідерство утримує Льюїс Хемілтон - 151 очко, а на 17 пунктів відстає його партнер по "Мерседеса" Ніко Росберг. У трійці залишається пілот "Феррарі" Себастьян Феттель, який набрав 108 очок.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі