Гриценко ініціював збір підписів за виключення футбольної збірної Росії з чемпіонату світу

Поділитися
Гриценко ініціював збір підписів за виключення футбольної збірної Росії з чемпіонату світу © obozrevatel.com
Кандидат у президенти нагадав, що в 1992 році Югославія була позбавлена права брати участь в чемпіонаті Європи як країна-агресор.

Кандидат у президенти України від партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко ініціював збір підписів під зверненням до президента ФІФА Йозефу Блаттеру з проханням усунути збірну Росії від участі в чемпіонаті світу-2014 і відібрати у Росії право на проведення чемпіонату світу 2018 року.

Відповідна петиція розміщена на сайті Avaaz.org

У петиції кандидат у президенти, зокрема, зазначає:

"Росія почала збройну агресію проти України. Захоплена частина території нашої держави - Крим. Введені нещодавно урядом США і Європейським Союзом санкції не зупиняють Путіна. Відчуваючи безкарність, керівництво Російської Федерації і надалі продовжує агресивні дії щодо України. Керовані російськими військовими сепаратисти захоплюють в заручники мирне населення, грабують магазини, офіси і квартири, зростає загроза терористичних актів. Спровоковані росіянами зіткнення в Одесі призвели до людських жертв.

На Сході України повторюється кримський сценарій.

Просимо Вас припинити членство Росії в ФІФА, виключити збірну Росії з числа учасників чемпіонату світу 2014 року і позбавити Росію права на проведення чемпіонату світу - 2018 за порушення Статті 3 Статуту ФІФА та ч.4 ст. 11 Регламенту Кубка світу ФІФА 2014 у Бразилії.

Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН у березні 2014 року щодо територіальної цілісності України дії Росії були визнані порушенням Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум). Фактично цією Резолюцією Росія визнана країною-агресором, а захоплення Криму - порушення національної єдності і територіальної цілісності держави.

Дана Резолюція Генеральної асамблеї ООН є визнанням світовим співтовариством дискримінаційних дій Росії щодо України.

За подібні порушення в 1992 році була покарана Югославія: вона була позбавлена права участі у чемпіонаті Європи 1992 року і чемпіонату світу 1994 року в рамках застосування проти країни-агресора цілого комплексу міжнародних санкцій.

Світовий спортивний бойкот може допомогти зупинити Путіна і буде спонукати російських громадян до роздумів, чи варто підтримувати агресію свого уряду проти інших держав. Усвідомивши загрозу дій влади Російської Федерації міжнародному миру, прості росіяни, футбольні вболівальники стануть рушійною силою швидких демократичних змін у своїй країні. Це врятує Росію від міжнародної ізоляції і зупинить збройну ескалацію в центрі Європи". !zn

Читайте також:

ФІФА боїться відбирати у Росії футбольний ЧС-2018 і застосовувати інші санкції

Суркіс представив позицію ФІФА з кримським командам: сезон вони дограють в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі