Генеральним секретарем ФІФА вперше стала жінка

Поділитися
Генеральним секретарем ФІФА вперше стала жінка Самура стала генсеком ФІФА © fifa.com
Пост, який раніше обіймав Жером Вальке, дістався уродженці Сенегалу.

Сенегалка Фатма Самура стала генеральним секретарем ФІФА. Африканка є дипломатом ООН і стала першою в історії Міжнародної федерації футболу (ФІФА) жінкою, яка отримала посаду генерального секретаря організації.

Самура замінить Маркуса Каттнера, який виконував обов'язки генсека після скандального звільнення Жерома Вальке у січні - 55-річний француз був усунений від футболу на 12 років за незаконний продаж квитків та медіаправ на матчі чемпіонатів світу в ПАР і Бразилії.

"Вважаю Самуру людиною завтрашнього дня. Ми не сумніваємося в гендерній рівності, тому дякую раді за підтримку цієї кандидатури", - прокоментував подію керівник ФІФА Джанні Інфантіно.

Читайте також: Президент ФІФА Інфантіно замішаний у скандалі з панамськими офшорами

Нагадаємо, раніше стало відомо про рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) скоротити дискваліфікацію Мішеля Платіні з шести до чотирьох років. При цьому чиновник пішов у відставку з поста президента УЄФА, а виконувати його обов'язки до виборів буде іспанець Хосе Марія Вільяр.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі