Формула-1: Гран-прі Італії завершився черговою перемогою Хемілтона

Поділитися
Формула-1: Гран-прі Італії завершився черговою перемогою Хемілтона Хемілтон виграв сорокову гонку в кар'єрі © F1News
Британський гонщик виграв свою сьому гонку в нинішньому сезоні і відірвався в особистому заліку від Ніко Росберга, у якого загорівся мотор.

Льюїс Хемілтон в сьомий раз в сезоні виграв Гран-прі Формули-1. На цей раз британський гонщик домінував в Італії.

Сім разів за останні 10 років гонку в Монці вигравав володар першої позиції на стартовій решітці. Сталося так і в цей раз - Хемілтон виграв поул, а потім впевнено провів гонку, утримавши свою позицію. Ця перемога стала для британкого гонщика сороковою в кар'єрі.

Зробити черговий дубль "Мерседесу" не вдалося. На 51-му колі в боліда Ніко Росберга загорівся мотор. Німець звернув у зону безпеки і вибув з боротьби. Другим до фінішу прийшов пілот "Феррарі" Себастьян Феттель, а третім гонщик "Вільямс" Феліпе Маса.

"Я дуже засмучений. Весь уїк-енд у мене постійно щось йшло не так. Вчора на моїй машині виникли проблеми з системою охолодження, через які довелося поміняти двигун. Ми поставили старий мотор, який вибухнув всього за два кола до фінішу - просто неймовірно! Я розчарований, адже я сподівався нав'язати боротьбу Феттелю в кінці гонки. Сьогодні я втратив практично стільки ж очок, скільки за весь сезон", - сказав Росберг після гонки.

Autosport.com

Хемілтон зміцнив своє лідерство в чемпіонаті. Тепер він в особистому заліку на 53 очки випереджає Росберга (252 очки у Хемілтона, 199 у Росберга). У той же час Феттель підібрався до німця і відстає вже на 21 бал (178). У Кубку конструкторів у "Мерседеса" 451 очко, у "Феррарі" - 270, у "Вільямса" - 188.

Читайте також: Формула-1: Росберг виграв Гран-прі Австрії

Через два тижні боротьба в чемпіонаті продовжиться нічною гонкою в Сінгапурі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі