Фонсека пообіцяв "великі зміни" в грі "Шахтаря"

Поділитися
Фонсека пообіцяв "великі зміни" в грі "Шахтаря" Фонсека планує вчити російську мову © ФК Шахтер
Португальський фахівець заявив, що задоволений нинішнім складом "гірників" і не буде скаржитися на те, що команда не грає вдома.

Новий головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека дав свою першу прес-конференцію в Україні. Португалець заявив, що сподівається повернути донецькому клубу чемпіонський титул.

"Я повністю готовий до першого матчу за Суперкубок України і мене це ні в якому разі не лякає. Знаю, що найбільше протистояння в Україні – між "Шахтарем" і "Динамо". Вважаю, що з нашим складом ми можемо досягти хороших результатів. Останні два роки "Динамо" перемагало в чемпіонаті. Сподіваюся, зараз ми зможемо все змінити, зайняти перше місце, а киян посунути на друге. Це є однією з наших головних цілей".

Фонсека підкреслив, що задоволений нинішнім складом "гірників": "В принципі, я дуже задоволений сьогоднішнім складом команди. Звичайно, всіх гравців потрібно буде проаналізувати. Для цього у нас є кілька місяців міжсезоння. Я поговорю особисто з кожним футболістом, подивлюся, на що він здатний, яка він людина. Можливо, в майбутньому ми будемо робити якісь зміни. Але на даний момент я повністю задоволений тими футболістами, які є в команді. Це якісні гравці, і я думаю, що поки нічого радикально міняти не потрібно".

"Я постараюся привнести свої нові ідеї і трохи змінити стиль гри "Шахтаря". Вже говорив, що постараюся посилити захист - він буде працювати абсолютно по-іншому, не так, як це було з містером Луческу. Також команда трохи зміниться в атакуючій лінії. Але все це ви побачите пізніше. Я не думаю, що зараз варто це предметно обговорювати. Але скажу так: будуть великі зміни, які ви просто не зможете не помітити".

Також португальський фахівець підкреслив, що не буде скаржитися на те, що "Шахтар" грає не в рідному місті: "Я ніколи не шукаю ніяких виправдань. Якщо команда програє, то всю провину беру на себе. Коли я вирішив підписати контракт з "Шахтарем", чудово розумів, в якій ситуації знаходиться клуб і що матчі не проводяться вдома. Сподіваюся, що ми будемо перемагати і таке питання взагалі не буде актуальним".

Однією з перших цілей Фонсеки стане вивчення російської мови: "Це одна з моїх перших цілей - вчити російську мову, щоб контактувати з українськими гравцями. Думаю, найближчим часом я зможу спілкуватися з хлопцями".

Додамо, що помічниками Фонсеки в донецькому клубі будуть тренери, які працювали з ним в "Бразі": ассистентом головного тренера буде Нуну Кампуш, відповідати за фізичну готовність гравців - Педру Морейра, аналітична частина довірена Тьягу Леалу, а тренером воротарів призначений Антоніу. Також у тренерський штаб увійдуть Мігель Кардосу та Ігор Дуляй, які раніше працювали в молодіжній команді "гірників".

Нагадаємо, Фонсека підписав з "Шахтарем" контракт на два роки. Тренер віддав перевагу роботі в українському клубі співпраці з "Евертоном".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі