Фоменко пояснив, чому збірна відмовилася від матчу з Аргентиною

Поділитися
Фоменко пояснив, чому збірна відмовилася від матчу з Аргентиною
У травні-червні українська команда могла зіграти три спаринги з сильними командами з Південної Америки, а також постійними учасниками ЧС корейцями. Проте з ряду причин відмовилися від проведення матчів.

Представники Федерації футболу України, а також головний тренер збірної Михайло Фоменко розповіли, що з якихось причин головна команда країни не зіграє ряд товариських зустрічей з учасниками світової першості в Бразилії.

Як розповів Лашкул, була досягнута домовленість про кількох матчах, більше того, збірна могла заробити півмільйона доларів на поєдинках. Передбачалося, що з 25 травня по 10 червня Україна зіграє з Венесуелою, Кореєю та Аргентиною. В якості запасного варіанту розглядалися зустрічі з Чилі таКолумбією.

Проте в першу чергу головним чинником в організації ігор стало думку тренерського штабу збірної і українських клубів, а також футболістів, які в кінці травня завершать сезон-2013/14.

Фоменко зазначив, що після низки консультацій з представниками команди, він зрозумів, що в питанні проведення товариських ігор під час відпускного періоду, в його колективі не було єдиної точки зору.

"А якщо немає єдності, значить немає мотивації, тому ми вирішили відмовитися", - пояснив наставник.

Фоменко наголосив, що для нього думка футболістів завжди завжди було важливим.

"Ми працюємо з людьми, адже у них є сім'ї, якісь думки і плани щодо відпустки. А якщо у людей немає мотивації, і їх треба змушувати, то користі з цього не буде - з професійної точки зору. А в мене завжди така думка була - чоловік повинен сам хотіти щось зробити", - вважає головний тренер.

Наставник додав ще один аргумент: багато збірні готуються до чемпіонату світу, тому перебувають у гарному настрої. Українські ж футболісти, які програли Франції в боротьбі за путівку на бразильський мундіаль, подумки попрощалися з світовою першістю, тому не мають високий рівень мотивації.

"Одна справа грати контрольні гри, інше - офіційні-це зовсім різні речі. І не варто ставити питання в площину - хлопці хочуть грати за збірну чи ні", - підкреслив Фоменко.

Нагадаємо, що єдиний на сьогоднішній день матч збірна провела 5 березня, коли на Кіпрі перемогла 2:0 команду США. 8 вересня в Україні відбудеться стартовий поєдинок відбору Євро-2016 - українці зіграють проти Словаччини. Також на 22 травня запланований спаринг з Каталонією, проте поки по цій грі у ФФУ немає точної інформації. !zn

Читайте також:

Булатов розповів, як переконував президента ФФУ не зривати матч зі збірною США

Фоменко просив українських футболістів перемогти США в ім'я єдності

Збірна України, як і раніше випереджає Росію в рейтингу ФІФА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі