Фоменко назвав ситуацію в українському футболі "періодом порожнечі"

Поділитися
Фоменко назвав ситуацію в українському футболі "періодом порожнечі" Фоменко впевнений, що в Україні з'являться нові зірки © ФФУ
Головний тренер збірної України упевнений, що в майбутньому в країні з'являться нові зірки рівня Андрія Шевченка.

Михайло Фоменко не приховує, що відчуває брак зіркових нападників у національній команді, якій належить виступ на чемпіонаті Європи у Франції в наступному році. Проте головний тренер упевнений, що варто почекати нових талантів, які з'являться в майбутньому:

"Нападників дійсно не вистачає, але нічого особливого в цьому явищі не бачу. Природний процес. Згадати навіть збірну Нідерландів того часу, коли у футбол грав я. Після великого покоління Йоханна Кройффа настала порожнеча до тих пір, поки не з'явився Марко ван Бастен".

"Мабуть, Україна зараз переживає період порожнечі. Країни, в якій завжди є футболісти рівня Олега Блохіна чи Андрія Шевченка, Кріштіану Роналду або Ліонеля Мессі, ви не знайдете. Одні йдуть, а на появу інших потрібен час".

Також Фоменко зазначив, що збірній України пішов би на користь переїзд футболістів в топ-чемпіонати, як це зробив Євген Коноплянка, підписавши контракт з "Севільєю".

"Будь моя воля, то бажав би, щоб усі збірники грали за кордоном. Але в хороших клубах і в топ-чемпіонатах. Тому сенсу їхати в першості, які не краще української, не бачу. Приклад Коноплянки повинен інших гравців мотивувати. Мабуть, іспанський чемпіонат порівняно з українським все ж трохи сильніше. Думаю, серед футболістів нашої збірної є такі, які могли б виступати в топ-чемпіонатах і там з професійної точки зору рости".

Нагадаємо, що Михайло Фоменко вивів національну збірну на Євро-2016 через стикові поєдинки зі Словенією (2:0 і 1:1), проте Федерація футболу України поки що не продовжила контракт з фахівцем.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі