ФІФА вилучила з продажу футболки з картою Росії без Криму до ЧС-2018

Поділитися
ФІФА вилучила з продажу футболки з картою Росії без Криму до ЧС-2018 Футболка була знята з продажу © fifa.com
Міжнародна федерація футболу вирішила зайняти нейтральну позицію щодо півострова після звернення організаторів чемпіонату світу 2018 року.

В офіційному інтернет-магазині ФІФА кожен вболівальник міг придбати одну з футболок тематики чемпіонату світу 2018 року, який пройде в Росії.

На одній з футболок була зображена карта Росії, на якій не виявилося Криму, що привернуло увагу члена комітету Держдуми по фізкультурі і спорту Ігора Ананскіх, який заявив про необхідність виправити ситуацію.

"Безумовно, треба звернутися до ФІФА, треба про це говорити, вимагати, щоб Російська Федерація була позначена в її нинішніх кордонах, а не в минулому стані, коли РФ отримала право на проведення чемпіонату світу", - сказав Ананскіх.

Практично відразу у ФІФА було прийнято рішення прибрати з продажу футболку з картою Росії без Криму, а офіційною причиною такого кроку, за інформацією прес-служби організації, стало "уникнення непорозумінь".

Раніше аналогічно була видалена илюстративна карта Росії без Криму, яка була представлена на сторінці ФІФА в Twitter в рамках підготовки презентації Кубкка конфедерацій - змагання пройдуть в Росії вже в наступному році.

Читайте також: Новим президентом ФІФА став Джанні Інфантіно

Нагадаємо, чемпіонат світу з футболу 2018 року пройде в 11 містах Росії з 14 червня по 15 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі