ФІФА відкрила дисциплінарне провадження після расистських образ під час перемоги над Угорщиною

Поділитися
ФІФА відкрила дисциплінарне провадження після расистських образ під час перемоги над Угорщиною
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав ФІФА "вжити рішучих заходів проти винних, щоб назавжди виключити таку ганебну поведінку під час гри".

ФІФА почала дисциплінарне провадження після того, як англійські гравці Рахім Стерлінг і Джуд Беллінгем піддалися расистським образам під час перемоги 4: 0 над Угорщиною у відбірковому матчі чемпіонату світу в Будапешті, передає BBC.

Раніше УЄФА наказала Угорщині провести домашні матчі за зачиненими дверима через дискримінаційну поведінку їх уболівальників. Заборона УЄФА пов'язана з расизмом та іншої дискримінаційної поведінкою під час Євро-2020 в червні.

Проте, в четвер уболівальників пропустили, оскільки гра перейшла під юрисдикцію ФІФА. Вболівальники на "Пушкаш Арені" викинули на поле сигнальну ракету.

"Це частина гри, і так буде завжди, поки ті, у кого є влада, не введуть відповідні покарання. Ми не можемо дозволити ненависті перемагати, продовжуйте посміхатися", - написав у Twitter Беллінгем.

Англія засудила зловживання як "абсолютно неприйнятні".

У ФІФА заявили, що дисциплінарне провадження було розпочато "після аналізу звітів про матчі", додавши, що "наша позиція залишається твердою і рішучою про відмову від будь-яких форм расизму і насильства, а також від будь-яких інших форм дискримінації або зловживань ". Відзначається, що "у нас є дуже чітка позиція нульової терпимості до такої огидною поведінки в футболі".

ФІФА опублікувала черговий рейтинг національних збірних, який враховує виступи команд на Євро-2020 і Копа Америка. Україна втратила одну позицію і тепер займає 25-е місце в рейтингу ФІФА. У списку збірних УЄФА команда знаходиться на 15-й позиції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі