ФІФА розпочала розслідування з приводу расистської пісні аргентинських футболістів

Відео
Поділитися
ФІФА розпочала розслідування з приводу расистської пісні аргентинських футболістів © EPA-EFE/Isabel Infantes
Організація розслідуватиме скандал.

Міжнародна федерація футболу ( ФІФА ) розпочала розслідування після того, як футболісти збірної Аргентини заспівали расистську пісню, повідомляє RMC Sport.

"ФІФА рішуче засуджує будь-яку форму дискримінації з боку будь-кого. Включаючи гравців, уболівальників та офіційних осіб", - повідомили у ФІФА.

Нагадаємо, футболіст збірної Аргентини та лондонського "Челсі" Енцо Фернандес опублікував відео, на якому гравці аргентинської збірної співали образливу кричалку про французів: "Грають за Францію, але всі родом з Анголи. Їхні мами - нігерійки, їх тата - камерунці, але у паспорті написано: "француз".

Після цього інциденту від Фернандеса в інстаграмі відписалася низка партнерів по "Челсі". Мова про 7 французів: Крістофера Нкунку, Леслі Угочукву, Аксела Дісасі, Мало Гюсто, Бенуа Бадьяшіль, Маланге Сарре та Уеслі Фофана, а також про бельгійця Ромео Лавіа.

Пізніше Енцо вирішив вибачитися за цей вчинок:

"Хочу щиро вибачитися за відео, опубліковане в моїй інстаграмі під час святкувань збірної. Пісня містить дуже образливу лексику, і цим словам абсолютно немає виправдань.

Я виступаю проти дискримінації у всіх формах і перепрошую за таке охоплене ейфорією святкування перемоги на Кубку Америки. Це відео, цей момент ці слова не відображають ні моїх переконань, ні мого характеру. Мені щиро шкода", - написав Фернандес.

Раніше повідомлялося, що УЄФА оштрафував УАФ за расистську поведінку вболівальників.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі