ФІФА обговорить зміну формули підрахунку рейтингу збірних

Поділитися
ФІФА обговорить зміну формули підрахунку рейтингу збірних Рішення може бути прийняте вже 13 червня © fifa.com
В організації хочуть надати значення всім зіграним матчам національними збірними.

Рада ФІФА на засіданні у Москві 13 червня обговорить питання зміни формули підрахунку рейтингу збірних. Міжнародная федерація футболу вважає, що поточна формула не відображає реальну силу команд. Так, збірна, яка приймає чемпіонат світу, протягом двох років проводить тільки товариські матчі, не беручи участі в офіційних іграх, які розраховуються за більш високим коефіцієнтом.

В даний час в рейтингу ФІФА враховуються тільки результати матчів, зіграних за останні 48 місяців. Щоб надати більшого значення недавнім ігор, застосовуються такі коефіцієнти: для матчів, які пройшли менше 12 місяців тому, - 1, для ігор, які відбулися 12-24 місяці тому - 0,5, 24-36 місяців тому - 0,3, 36-48 місяців тому - 0,2.

При цьому коефіцієнт товариських ігор дорівнює - 1, відбіркових - 2,5, континентальних першостей та Кубка конфедерацій - 3, чемпіонату світу - 4. Також на раді ФІФА буде названа країна, яка прийме чемпіонат світу в 2026 році.

Нагадаємо, збірна України за підсумками травня знаходиться на 30-му місці в рейтингу ФІФА (777 очок). Перші два місця в рейтингу - у Німеччині (1533) і Бразилії (1384).

Найближчими переслідувачами України є Ірландія (776), Парагвай (737), Шотландія (735), Сербія (732), а також Іран (727).

Раніше повідомлялося про те, що ФІФА планує розширити чемпіонат світу до 48 команд.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі