ФІФА не підтримала створення Суперліги Європи

Поділитися
ФІФА не підтримала створення Суперліги Європи ФІФА не вважає створення Суперліги законним процесом
Організація вважає, що засновники турніру порушують солідарність у футболі.

Міжнародна федерація футболу ФІФА відреагувала на створення топ-клубами Суперліги Європи.

"Беручи до уваги запити ЗМІ, ФІФА хоче пояснити, що твердо виступає за солідарність у футболі і модель справедливого перерозподілу, яка може допомогти розвитку футболу як виду спорту, особливо на глобальному рівні. Це основна місія ФІФА.

На наш погляд, і відповідно до нашого статуту, будь-яке футбольне змагання, будь то національне, регіональне чи глобальне, завжди має відображати основні принципи солідарності, інклюзивності, чесності та справедливого фінансового перерозподілу.

На цьому тлі ФІФА може тільки висловити своє несхвалення "закритій лізі Європи" поза міжнародних футбольних структур, яка не поважає вищезгадані принципи.

ФІФА завжди виступає за єдність у світовому футболі і закликає всі сторони, які беруть участь в гарячих дискусіях, вести спокійний, конструктивний і збалансований діалог на благо гри, в дусі солідарності і чесної гри. ФІФА зробить все необхідне, щоб сприяти узгодженим просуванню вперед у загальних інтересах футболу", - сказано в офіційній заяві організації.

Нагадаємо, 12 топ-клубів Європи в ніч на 19 квітня створили Суперлігу Європи, розіграш якої повинен стартувати вже в серпні. Цей турнір може поставити під загрозу національні чемпіонати, Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі