Експерти оцінили шанси Міхаеля Шумахера на одужання

Поділитися
Експерти оцінили шанси Міхаеля Шумахера на одужання
Прогнози лікарі з різних куточків світу дають дійсно оптимістичні.

Провідний нейрохірург з Кембріджського університету професор Пітер Хатчінсон вважає, що процес одужання Міхаеля Шумахера може пройти успішно.

Нагадаємо, що семиразовий чемпіон світу з гонок серії Формула-1 впав під час катання на лижах на схилах гірськолижного курорту Мерібель у французьких Альпах., і отримавши серйозні травми голови, був введений в стан штучної коми в госпіталі французького міста Гренобль - щоб була можливість провести хірургічні операції. Шуми перебуває в стані штучної коми вже більше місяця.

"Він фізично міцний, відносно молодою порівняно з тими пацієнтами, чиї травми голови ми лікували", - говорить доктор із США.

"До того ж він був у свідомості відразу після падіння, що може свідчити про нефатальной травмі мозку. Так що ще є можливість благополучного результату", - наводить думку фахівця видання Irish Independent.

Нагадаємо, раніше деякі експерти припускали, що Шумахер може ніколи не вийти зі стану коми.

Втім, американський вчений іншої думки: за його словами, той факт, що Шумахер вже місяць перебуває в штучній комі, не є незвичайним, оскільки пацієнтів у такому стані зазвичай тримають від семи до 10 днів. Проте французькі медики здатні збільшувати тривалість штучної коми.

Але він зазначив, точні прогнози поки дати важко: в першу чергу, його організм повинен позбутися ліків. Крім того, буде потрібно тиждень на визначення того, чи вийшов Шумахер з штучної коми.

Як повідомлялося, напередодні лікарі Шумахера почали знижувати гонщику дозу седативних препаратів з метою запустити процес природного виходу німецького спортсмена з коми. ЗМІ повідомили, що при перевірці рефлексів Шумахер моргнув кілька разів. !zn

Читайте також:

Шумахер буде виведений з коми в найближчі дні, - ЗМІ

Поліція розповіла про розслідування падіння Шумахера

Лікарі провели обстеження головного мозку Міхаеля Шумахера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі